BELLA TECHNIKA objavila prvenac SECTION
Omot albuma, Foto: Promo

bivši darkvudi

BELLA TECHNIKA objavila prvenac SECTION

Rana elektronska i plesna muzika, opskurni sintisajzeri, ambijentalni pasaži...

Objavljeno: 16:10h

Bella Technika je sastav koji su 2016. godine pokrenuli Bojan Drobac – Bambi i Milorad Ristić – Miki, i kojima se ubrzo na vokalima pridružila i Katarina Jovanović, priznata operska pevačica. Njihovi prvi dugosvirajući album "Section" od danas je dostupan u LP/CD/Digital formatu. Ovo je prva saradnja nove etikete Bravo Boys (podetikete Odličnog hrčka) i hrvatskog PDV-a.

Section" odlikuje spoj raznolikih uticaja, kao što su rana elektronska, plesna muzika idab,protkani slojevitim, melodičnim i ambijentalnim zvučnim pejsažima, uz opsesiju retkim i opskurnim sintisajzerima. Album je snimljen u Beogradu pod vođstvom Bojana Drobca i Milorada Ristića.

VIDEO ZA SINGL "PERHAPS" MOŽETE POGLEDATI OVDE.

Za miks i koprodukciju su bili zaduženi Seth Manchester (The Body, Daughters, Javelin) i dobitnik Grammy nagrade Emery Dobyns (Suzanne Vega, Patti Smith, Antony & The Johnsons, Battles, Travis) u studiju Machines with Magnets (Providence, RI, USA). Mastering je obavio Jon Lemon, poznat po radu sa imenima kao što su Nine Inch Nails, Smashing Pumpkins, Jennifer Lopez, Depeche Mode, Pink Floyd i drugi.

Vizuelno rešenje omota osmislio je Bambi uz Dejva Konopku, basistu i art direktora cenjenog sastavaBattles (prema rečima uglednog magazina "Pitchfork", jednog od bitnijih umetnika današnjice). Na snimanju albuma su pored članova benda učestvovali istaknuti gosti iz zemlje i inostranstva: Sonja Lončar (klavijature), Filip Krumes (violina), Emery Dobyns (vokali, klavijature, gitara), Sam Dixon (gitara), Seth Manchester (bas gitara, klavijature) i Lav Bratuša (bubnjevi).

BONUS VIDEO: PAVLE POPOV: Možeš da me staviš u simfonijski orkestar, ili u avangardni ili džez bend, uvek ću se snaći (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.