RASPRODAJA ZAOSTAVŠTINE: Demo pesme STARMAN Dejvida Bouvija na aukciji
Dejvid Bouvi, Foto: Printscreen/youtube

snimak iz 1971.

RASPRODAJA ZAOSTAVŠTINE: Demo pesme STARMAN Dejvida Bouvija na aukciji

Vrednost se procenjuje na 11.500 evra

Objavljeno:

Demo za koji se veruje da je prvi snimak pesme "Starman" Dejvida Bouvija prodaje se na aukciji. Nastao je 1971. godine, a procenjuje se da će biti prodat za 11.500 evra.

Na ovom demo snimku može se čuti kako Bouvi govori gitaristi Miku Ronsonu da ne prekida snimanje jer pjesma još traje. BBC piše da je Ronson ovaj snimak dao svom prijatelju Kevinu Hačinsonu koji je, nakon što je poslušao pesmu, napisao 'Proba Dejvida Bouvija" i snimak ostavio na tavan.

Na ovom demo snimku nalaze se i pesme "Moonage Daydream" i "Hang Onto Yourself". "Kada sam prvi put poslušao ovu pesmu pomislio sam kako je dobra. Nisam mislio da je fantastična. Kada imate šesnaest godina malo šta vas može impresionirati", rekao je Hačinson. Demo je čuvao sve ove godine, a danas misli da je pesma fenomenalna. Na ovaj demo podsetila ga je supruga Kler kojoj je ranije pričao kako se družio s Ronsonom.

Demo će se naći na aukciji kuće Omega, a procenjuje se da će biti prodat za 11.500 evra. Den Hempson, asistent menadžera aukcijske kuće Omega, rekao je da postoji velika verovatnoća da je ovo prvi snimak pesme "Starman". "Postoji mnogo mitova o stvaralaštvu Dejvida Bouvija, a ovaj sirovi materijal pokazuje kako je izgledao kreativni proces jednog genija", rekao je Hempson. Inače, pesma "Starman" nalazi se na albumu "Ziggy Stardust" koji je objavljen 1972. godine i koji je Bouviju donio slavu.

BONUS VIDEO: PAVLE POPOV: Možeš da me staviš u simfonijski orkestar, ili u avangardni ili džez bend, uvek ću se snaći (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.