SEDAM ALBUMA U SEDAM MESECI: Neobičan poduhvat kompozitora Ludovika Einaudija
Ludoviko Einaudi, Foto: Profimedia

popularni autor

SEDAM ALBUMA U SEDAM MESECI: Neobičan poduhvat kompozitora Ludovika Einaudija

63-ogodišnji pijanista je dobio inspiraciju za ovaj projekat, pod nazivom "Seven days walking", tokom zimske šetnje Alpima prošle godine

Objavljeno:

Italijanski pijanista i kompozitor Ludoviko Einaudi, najstrimovaniji izvođač klasične muzike svih vremena, najavio je kolosalni projekat za 2019. godinu. Naime, on će objaviti sedam albuma tokom sedam uzastopnih meseci.

Ovo je prvi projekat takve vrste u istoriji klasične muzike, i najambiciozniji u 30 godina dugoj karijeri ovog umetnika.

63-ogodišnji pijanista je dobio inspiraciju za ovaj projekat, pod nazivom "Seven days walking", tokom zimske šetnje Alpima prošle godine.

Dok je šetao, kompozitor je snimio niz polaroid fotografija, te su ga snežne slike inspirisale da napiše sedam muzičkih dela - pri čemu će svako portretisati različiti aspekt njegovog putovanja.

Pisani u prepoznatljivom impresionističkom stilu, mnogi od ovih komada će se fokusirati na detalje iz kompozitorove šetnje - od odsjaja meseca na snegu, do zvuka ptica ili tragova lisica u snegu.

Prvi album "Day One" sadrži klavir i gudačke instrumente, na 11 numera.

BONUS VIDEO: Espreso Live Session #2: Dukat/Stray Dogg

(Espreso.co.rs/ClassicFM)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.