BBC Radio 2 više ne emituje pesme Majkla Džeksona
Majkl Džekson, Foto: Profimedia

ODLUČILI

BBC Radio 2 više ne emituje pesme Majkla Džeksona

Na ovoj stanici je poslednji put neka Džeksonova pesma emitovana 23. februara

Objavljeno: 09:50h

Usled optužbi za seksualno zlostavljanje koje je inicirao dokumentarni film "Leaving neverland", stanica BBC Radio 2 je povukla iz svog programa pesme pop legende Majkla Džeksona.

Film reditelja Dena Rida se fokusira na svedočenja Vejda Robsona (36) i Džejmsa Sejfčaka (41) , koji tvrde da je ih je Džekson seksualno zlostavljao kada su bili deca.

Odluka britanske stanice BBC doneta je prošle nedelje, a poslednji put je neka Džeksonova pesma emitovana 23. februara. Iz BBC-a su rekli za sajt NME sledeće: "Svako muzičko delo procenjujemo po zaslugama i odluke koje donosimo oko toga šta puštamo na različitim mrežama, uvek su donete imajući u vidu relevantnu publiku i kontekst".

Navodne žrtve, Robson i Sejfčak, podneli su građanske tužbe protiv Džeksonove zadužbine nakon smrti zvezde. One su odbačene na sudu 2017. uz obrazloženje da Zadužbina ne može biti odgovorna za pevačevo ponašanje.

BONUS VIDEO: DUKAT/STRAY DOGG: Prava je umetnost kada najveće istine izgovoriš tako da budu potpuno razumljive svakom (VIDEO)

(Espreso.co.rs/NME)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.