MUZIČKI SPEKTAKL U BEOGRADU: Darko Rundek ODUŠEVIO publiku STARIM i NOVIM HITOVIMA
Oduševio publiku: Darko Rundek, Foto: Zoran Lazarevic Laki

to je taj rokenrol!

MUZIČKI SPEKTAKL U BEOGRADU: Darko Rundek ODUŠEVIO publiku STARIM i NOVIM HITOVIMA

Najvatreniji obožavaoci su, dozivajući Rundeka i Ekipu na bis, tražili "Šal od svile". Želja je ispunjena, ali tek na samom kraju koncerta, uz mobilne telefone koji su blještali u mraku "Amerikane"

Objavljeno: 17:52h

Manifestacija "Dani Rundeka u Beogradu", koja obuhvata pet koncerata od 1. do 7. marta u različitim prostorima Doma omladine i sa drugačijim repertoarom i postavama, spektakularno je počela u petak uveče u rasprodatoj dvorani "Amerikana", gde je Darko sa Ekipom u skoro dva sata odsvirao izbor najvećih hitova iz svoje karijere, od grupe Haustor do današnjih dana.

Uzavrela atmosfera u ispunjenoj dvorani osetila se još izlaska muzičara na scenu, i uvodne teme "Ista slika", iz perioda Rundek Cargo orkestra. Vrlo brzo, posle "Tamnog jorgovana", usledila je eksplozija oduševljenja uz, kako reče Darko, najveći od velikih hitova - "Ena". Emotivnu katarzu u pravom grotlu održale su "Ruke", a onda u nizu i pravi "nokaut" - ponovo Haustor i "Uzalud pitaš".

foto: Zoran Lazarevic Laki

Fanove u transu je tek nakratko primirio "Senor", da bi ubrzo stigla nova doza toliko željenog Haustora - "Bi mogo da mogu", "Sejmeni"... Rundek se tek povremeno obraćao posetiocima i podsetio, između ostalog, na kadrove za spot “Ima ih” koje je snimio u Beogradu, baš blizu Doma omladine. "Ay Carmela" je izazvala pravi mali zemljotres u sali. Uz "Šejna" publika je doslovno bila raspamećena, što je bio pravi momenat da joj se servira "Apokalipso" za kraj zvaničnog dela.

foto: Zoran Lazarevic Laki

Najvatreniji obožavaoci su, dozivajući Rundeka i Ekipu na bis, tražili "Šal od svile". Želja je ispunjena, ali tek na samom kraju koncerta, uz mobilne telefone koji su blještali u mraku "Amerikane".

Prethodno se uživalo i uz "Makedo", "Ljubav se ne trži"... Za sve to vreme, pića su se konzumirala iz trajnih čaša koje se ne bacaju, čime je legendarni muzičar još jednom pokazao svoju ekološku osvešćenost.

foto: Zoran Lazarevic Laki

"Dani Darka Rundeka" nastavljaju se večeras (21:00) u istom sastavu i prostoru, ali uz drugačiji repertoar. U set listi će biti ređe svirane pesme, kao i neke nove.

BONUS VIDEO:

DUKAT/STRAY DOGG: Prava je umetnost kada najveće istine izgovoriš tako da budu potpuno razumljive svakom (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.