ANTONIO SERANO NA KOLARCU: Usna harmonika na neočekivani način
Antonio Serano, Foto: Profimedia

najava

ANTONIO SERANO NA KOLARCU: Usna harmonika na neočekivani način

Jedno od najvećih imena savremenog džeza i jedan od najtraženijih muzičara Španije

Objavljeno:

Virtuoz na usnoj harmonici iz Španije, Antonio Serano, nastupiće 9. marta na sceni Kolarca u okviru ciklusa "Kolarac tvoj svet muzike", najavili su iz Centra za muziku Kolarčeve zadužbine koji je organizator ovog koncerta.

Uz klavirsku saradnju Konstance Lehner, Serano će na usnoj harmonici izvesti dela latinoameričkih kompozitora de Falje, Sarasatea, Granadosa i Pjacole.

Antonio Serano je jedno od najvećih imena savremenog džeza i jedan od najtraženijih muzičara Španije.

Muzičar impresivnog senzibiliteta i sa velikim teorijskim znanjem, Serano poseduje zapanjujuću raznovrsnost kada je u pitanju bavljenje muzikom, što se ogleda u velikom broju zajedničkih projekata sa različitim umetnicima.

Njegova usna harmonika podjednako dobro se kreće na različitim muzičkim terenima, poput džeza, flamenka, popa i klasične muzike.

Nastupao je sa Barbarom Hendriks i Plasidom Domingom, brojnim klasičnim orkestrima u Evropi, Vintonom Marsalisom, Luom Benetom, Tutsom Tilemansom, Visenteom Amigom.

Bio je član poslednje postave ansambla Paka de Lusije i jedan od njegovih omiljenih muzičara. Učenik slavnog Larija Adlera, danas je najvirtuozniji svirač na hromatskoj usnoj harmonici.

Kao studijski muzičar snimao je sa većinom najvećih pop i rok izvođača ne samo u Španiji, a njegovo ime se nalazi na ođavnim špicama brojnih filmova Pedra Almodovara.

Beogradska publika će imati jedinstvenu priliku da prisustvuje solističkom koncertu klasične muzike na usnoj harmonici.

Biće to prvi koncert ovakve vrste na Velikoj sceni Kolarčeve zadužbine.

BONUS VIDEO: Espreso Live Session #1: On Tour

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.