NOVI ALBUM CRVA: Šta si to uradio?
Crvi, Foto: Mina Đukić

rok scena

NOVI ALBUM CRVA: Šta si to uradio?

Kroz pesme se provlače motivi i iskustva iz ličnih života, okoline i društva, a pričaju nam o snazi, nemoći, pripadanju i otuđenju na samom rubu između poznate i nepoznate stvarnosti

Objavljeno: 12:44h

Dve godine nakon debitantskog albuma Crvi se vraćaju s novim, drugim po redu, studijskim albumom naslova "Šta si to uradio?". Na albumu se nalazi sedam pesama nastalih u periodu od godinu dana, koje karakterišu kompleksnije i nekonvencinalnije muzičke forme u poređenju s ranijim radovima. Materijal je sniman i miksovan u saradnji s Urošem Milkićem u Down There Studiju u Beogradu tokom 2018. godine, produkciju i mastering potpisuju članovi benda i Mikić zajedno.

S novim pesmama Crvi nastavljaju svoj put, koji započinju prethodnim albumom "Piše nam se dobro", a sam bend nastavlja evoluirati u svakom pogledu. Kroz pesme se provlače motivi i iskustva iz ličnih života, okoline i društva, a pričaju nam o snazi, nemoći, pripadanju i otuđenju na samom rubu između poznate i nepoznate stvarnosti. Muzički, na novom albumu "Šta si to uradio?" Crvi više eksperimentišu i čvrstu rok formu začinjuju disonantnim noise- i art-rock elementima, što potvrđuje njihovu inventivnost i hrabrost. Upravo tu beskompromisnost oni, osim na studijskim snimcima, dokazuju i na nastupima uživo gdje retko koga ostavljaju ravnodušnim.

Crvi
Crvi foto: Mina Đukić

Od 2014. pa do danas te nakon mnogih promena u postavi kroz koju su prošli razni eminentni muzičari, nešto više od godinu čvrstu postavu benda čine Damjan Babić (vokal, gitara), Vladimir Pejković (bas gitara, vokal), Sergej Sokolov (gitara) i Andrej Mladenović (bubnjevi, perkusije). U srži je i dalje rok muzika, ovog puta obogaćena je uglađenim gitarskim teksturama i nadahnutim, te još intenzivnijim udarcima zvučnih talasa. Odvažniji u svojoj nepopustljivosti i nepredvidivosti, Crvi nastavljaju da osvajaju nove zvučne teritorije.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.