EJMI VAJNHAUS NA ČEKANJU: Otkazana hologramska turneja
Ejmi Vajnhaus, Foto: Profimedia

virtualna realnost

EJMI VAJNHAUS NA ČEKANJU: Otkazana hologramska turneja

Između šoua na Brodveju i koncertnog spektakla

Objavljeno:

Oktobra prošle godine otkriveno je da je u pripremi turneja holograma Ejmi Vajnhaus. Međutim, kompanija BASE Hologram koja radi na projektu, ove nedelje je objavila da je turneja "na čekanju". U zvaničnom saopštenju navedeno je da su se susreli sa "jedinstvenim izazovima i osetljivostima".

U dopunjenoj izjavi magazinu Billboard, predsednik kompanije Brajan Beker je rekao:

"Ponekad se, tokom razvoja ovakvih veoma ambicioznih, vrhunski umetničkih projekata zasnovanih na virtualnoj realnosti, susrećemo sa jedinstvenim izazovima i osetljivostima zbog kojih moramo da napravimo korak nazad. Naše produkcije su negde između šoua na Brodveju i koncertnog spektakla, što zahteva kreativno inženjerstvo. Ta vrsta kreativnosti ne ide nužno u korak sa rokovima. To se i dogodilo sa Ejmi Vajnhaus. Obećali smo da ćemo slaviti njen život sa najvećim mogućim poštovanjem - kao što smo učinili ranije sa Rojom Orbisonom i Marijom Kalas - i kako bismo ispoštovali to obećanje, stavljamo turneju na čekanje dok ne izađemo na kraj sa našom kreativnom spektakularnom produkcijom, primerenom njenoj upečatljivoj karijeri".

Bilo je predviđeno da uz Ejmin hologram nastupa i živi bend, pevači, kao i teatarska trupa. Prošle godine, otac pevačice Mič Vajnhaus rekao je Rojtersu da će se turneja doprineti razvoju Ejmi Vajnhaus Fondacije.

Ajmi Vajnhaus preminula je 2011. u 27. godini. Trenutno se i snima i biografski film o njenom životu i delu, a posthumno objavljeni vokal pevačice se našao na novoj pesmi Salama Remija i Nasa.

BONUS VIDEO: ALEKSANDAR CRNOGORAC: Veličina jednog društva se najbolje meri stavom prema različitosti (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Pitchfork.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.