DODELJENE BRIT NAGRADE: Trijumf Due Lipe, 1975, Toma Vokera...
Pink, Foto: Profimedia

pobednici

DODELJENE BRIT NAGRADE: Trijumf Due Lipe, 1975, Toma Vokera...

Priznanje za najboljeg međunarodnog izvođača osvojili Drejk u muškoj i Ariana Grande u ženskoj kategoriji

Objavljeno: 10:38h

Nakon dodele Gremija održane pre svega desetak dana, večeras su u londonskoj O2 Areni uručene i BRIT nagrade.

Nagradu za singl godine osvojili su Kalvin Haris i Dua Lipa za "One Kiss", a škotski hitmejker je osvojio i nagradu za najboljeg producenta. Titulu najboljeg britanskog benda odneli su rokeri iz grupe 1975, koji su osvojili i nagradu za album godine, dok su najbolji britanski solo izvođači Džordž Ezra u muškoj i Jorja Smit u ženskoj kategoriji.

Ed Širan je odneo nagradu za uspeh na globalnoj sceni, dok su priznanje za najboljeg međunarodnog izvođača osvojili Drejk u muškoj i Ariana Grande u ženskoj kategoriji. Nagradu za najbolju internacionalnu grupu osvojio je bračni duo The Carters koji čine Bijonse i Džej Z, a zanimljivo je da su među nominovanima bili i Chic predvođeni Najlom Rodžersom.

Hju Džekmen
Hju Džekmen foto: Profimedia

Za najbolji spot proglašen je "Woman Like Me" koji izvodi grupa Little Mix uz Niki Minaž, dok je njihov sinoćnji nastup na dodeli privukao najviše pažnje uz podeljene reakcije gledalaca.

Nagradu za najboljeg novog izvođača očekivano je osvojila zvezda ovogodišnjeg Exita Tom Voker, čiji je singl "Leave a Light On" osvojio vrh top lista širom sveta, a ova superpopularna numera donela mu je i nominaciju za najbolji singl. Osvojena BRIT nagrada je savršen šlagvort za Voklerov album najavljen za mart, na kojem je sarađivao sa producentima zvezda kao što su Adel, Arctic Monkeys i Years&Years, dok kritičari njegov moćan glas i muzički stil porede sa izvođačima kao što su Ed Širan i Rag’n’Bone Man.

On je za nagradu za najboljeg novog izvođača bio u konkurenciji sa sjajnim imenima kao što su Jorja Smith, Ella Mai and Mabel, te sa britanskim bendom Idles, koji je svirao na Exitu prošlog leta.

Kao i svake godine, Brit nagrade predstavile su nesvakidašnje nastupe najvećih muzičkih, ali i holivudskih zvezda današnjice. Ceremoniju je otvorio Hju Džekmen koji je nedavno zablistao u mjuziklu o životu P. T. Barnama, The Greatest Shoman, a veče su obeležili duetski nastupi Kalvina Herisa sa Dua Lipom, Rag'n'Bone Mana sa Semom Smitom kao i nastup Džes Glin i H.E.R., dok su Little Mix nastupile sa reperkom Ms Banks.

Veče je obeležio i nastup američke pevačice Pink, kojoj je dodeljena nagrada za izuzetan muzički doprinos.

BONUS VIDEO: Espreso Live Session #1: On Tour

(Espreso.co.rs/ N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.