Četiri nagrade za Oskar bez prenosa uživo, protestuju Skorseze, Tarantino, Spajk Li...
Burno pred dodelu Oskara, Foto: AP / Danny Moloshok

kontroverza

Četiri nagrade za Oskar bez prenosa uživo, protestuju Skorseze, Tarantino, Spajk Li...

Filmski stvaraoci su besni zbog odluke da se nekoliko nagrada dodeli tokom televizijskih pauza za reklame

Objavljeno:

Holivudski stvaraoci su potpisali otvoreno pismo organizatorima ceremonije dodele Oskara, u kojem se kritikuje odlika da se četiri statute dodele bez prenosa uživo.

Među oštećenim kategorijama su fotografija, montaža, kratkometražni igrani film i šminka.

Među potpisnicima pisma su Martin Skorseze, Kventin Tarantino, Spajk Li, Spajk Džonzi i Ang Li. Ovaj potez Akademije je okarakterisan kao "ništa manje od uvrede onima koji su posvetili svoj život i strast svojim profesijama". U pismu se traži da ova odluka bude opovrgnuta pre ceremonije 24. februara.

Akademija je u međuvremenu objavila saopštenje u kome optužuje "netačno izveštavanje i postove na društvenim mrežama" za "lanac dezinformacija koje su, razumljivo, uznemirile brojne članove Akademije". Oni su dodali "nijedna kategorija na 91. ceremoniji dodele Oskara neće biti prikazana na način koji umanjuje dostignuća nominovanih i pobednika, u odnosu na bilo koga drugog".

Ovo nije prva kontroverza oko ovogodišnje dodele Oskara. Prethodno je Akademija odlučila da ceremonija neće imati voditelja, po prvi put u poslednjih 30 godina, nakon što se glumac Kevin Hart povukao jer su u javnosti aktuelizovani njegovi homofobni tvitovi iz prošlosti.

Predsednik televizijske kuće ABC, koja će emitovati dodelu Oskara, izjavio je da će odsustvo voditelj pomoći da se ispoštuje vremenski okvir prenosa i ceremonije od tri sata.

Oskari će biti dodeljeni 24. februara, a trenutni glavni favoriti za ključne nagrade su Roma i Miljenica.

BONUS VIDEO: NAŠ POSAO JE DA DECU UČIMO DA VOLE BALET: Kineski baletski pedagog Geng Weijie o igri, Srbiji, Aji Jung...

(Espreso.co.rs/NME)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.