Koncert Mileta Kekina u Beogradu
Mile Kekin, Foto: Roberto Pavić

NAJAVA

Koncert Mileta Kekina u Beogradu

Kantautor Mile Kekin koncertom 4. aprila (21:00) u dvorani "Amerikana" Doma omladine Beograda, promovisaće svoj novi samostalni album "Kuća bez krova", sa koga su singlovi i spotovi "Reno 4" , "Atlas", "Takav par", "Atlantida" i "Samo moja ".

Objavljeno: 11:49h

"Jedva čekam da dokažem da te pjesme još ljepše zvuče uživo. Sa sviračima koji su me pratili na ''Kući bez krova', sviram pjesme sa tog albuma, kao i sa prošlog 'U dva oka' (2001)", najavljuje Mile.

Na albumu "Kuća bez krova" (izdavač Menart) Kekin je, pod palicom producenata Denisa Mujadžića Denikena, snimio deset pomno biranih i vrhunski odsviranih autorskih i delom autobiografskih pesama, koje se žanrovski razlikuju od materijala koji inače izvodi na koncertima svog matičnog pank rok benda Hladno pivo.

"Ljude zbunjuje kad skačeš iz jedne ladice u drugu, ali svaki čovjek, pa i mi muzikanti, ima potrebu izaći iz ustaljenih šema. Osim toga u bendu se radi uvijek o kompromisu ukusa a ovdje je sve bilo po mome, o nekoj vrsti kompromisa. Na kući bez krova sam jako pazio da budem doslijedan prvobitnoj ideji da napravim američki široki album ceste i naravno da zvuči drugačije od Hladnog piva inače ne bi imao smisla. Tematski i lirski je drugačiji, manje je bijesan i pjesme su više nekako pomirljivo-ljubavnog karaktera nego hladnopivovske", objašnjava Mile.

Album "Kuća bez krova" Mile je zamislio kao svirani film s deset scena i jednim glavnim likom koji dosta liči na njega.

"Počinje naslovnom 'Kućom bez krova' u kojoj upoznajete glavnog lika, a završava muškim duetom 'Atlantida', u kojem tragam za izgubljenim članovima svog plemena. Jednog sam i našao - na pjesmi gostuje Bajaga koji kaže da je u njoj osjetio nešto 'dobronamjerno, primjereno i pozitivno', a želja mi je da takve emocije stignu i do publike", ističe Mile.

Članovi Miletovog benda na beogradskom koncertu biće: Danko Krznarić - gitare i klavijature, perkusije i prateći vokali, Marko Bregant - gitare i prateći vokali, Andrija Lazo - harmonika i prateći vokali i Neven Jurić - bas gitara i prateći vokali.

Ulaznica za koncert košta 1.200 dinara.

BONUS VIDEO: NAŠ POSAO JE DA DECU UČIMO DA VOLE BALET: Kineski baletski pedagog Geng Weijie o igri, Srbiji, Aji Jung...

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.