Koncert pijanistkinje ALESANDRE ČELETI u Muzičkoj galeriji Kolarca
Alesandra Čeleti, Foto: Promo

NAJAVA

Koncert pijanistkinje ALESANDRE ČELETI u Muzičkoj galeriji Kolarca

U Beogradu će predstaviti i svoj materijal sa albuma koji izlazi na vinilu, pod nazivom #cellettiblue

Objavljeno:

Poznata italijanska pijanistkinja i kompozitor, Alesandra Čeleti, održaće koncert u Beogradu, 25. februara u Muzičkoj galeriji Kolarca (Studentski trg br. 5). Ona će izvesti kompozicije čiji su autori Erik Satie i Gurdjieff/De Hartmann, kao i nekoliko dela čiji je ona autor.

Ulaz je slobodan, ali je broj mesta ograničen tako da se prisustvo koncertu može obezbediti prijavljivanjem na sajtu Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu https://iicbelgrado.esteri.it/iic_belgrado/it/.

Koncert se održava u Srbiji kao deo brojnih kulturnih, naučnih i ekonomskih manifestacija povodom obeležavanja 140 godina od uspostavljanja diplomatski odnosa između Italije i Srbije i 10 godina od uspostavljanja strateškog partnerstva između Rima i Beograda.

Čeleti je predstavnica avangarde u klasičnoj muzici, poznata po izvođenjima dela autora među kojima su: Erik Satie, Claude Debussy, Maurice Ravel, Baldassarre Galuppi, Gurdjieff / De Hartmann, John Cage i drugi. Nastupala je širom sveta, u zemljama Evrope, Afrike, Azije i Amerike. Poznata je i po svom koncertnom performansu širom Italije “Piano piano na putu”, čime je organizovala besplatne putujuće koncerte na pozornici na kamionu. Neobična turneja u kojoj emocije jedne umetnice i njen klavir prelaze hiljade kilometara i gde ona svira na prelepim mestima u skrivenim delovima Italije, postala je deo dokumentarnog filma koji je osvojio i nekoliko nagrada na festivalima.

U Beogradu Alesandra Čeleti će predstaviti i svoj materijal sa albuma koji izlazi na vinilu, pod nazivom #cellettiblue .

BONUS VIDEO: NAŠ POSAO JE DA DECU UČIMO DA VOLE BALET: Kineski baletski pedagog Geng Weijie o igri, Srbiji, Aji Jung...

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.