Stray Dogg u trci za najbolji evropski album
Dukat / Stray Dogg, Foto: Printscreen/youtube

u dobrom društvu

Stray Dogg u trci za najbolji evropski album

Stray Dogg iz Srbije, The Strange iz Hrvatske i Haiku Garden iz Slovenije nalaze se na listi 18. nominovanih albuma u trci za najbolji Evropski album 2018. godine koju dodeljuje IMPALA, najveća evropska asocijacija nezavisnih izdavača.

Objavljeno:

Stray Dogg iz Srbije, The Strange iz Hrvatske i Haiku Garden iz Slovenije nalaze se na listi 18. nominovanih albuma u trci za najbolji Evropski album 2018. godine koju dodeljuje IMPALA, najveća evropska asocijacija nezavisnih izdavača. Nagrada “Evropski nezavisni album godine” je pokrenuta 2011. godine, zajedno sa godišnjom nagradom “Izvaredan doprinos evropskoj muzici” povodom desete godišnjice organizacije IMPALA. Cilj ove nagrade je da prikaže širinu i raznolikost talenata nezavisnog sektora širom Evrope. Lista sadrži nominacije autora na prostorima Evrope koji su predloženi zbog njihovog muzičkog, umetničkog ili nekog drugog autentičnog kvaliteta. Uslov je da nominovani album mora biti objavljen na Evropskoj nezavisnoj etiketi između januara i decembra u toku kalendarske godine. Prethodni dobitnici ove nagrade su Efterklang, Adele, The XX, Caribou, Guadalupe Plata, José Gonzalez, Agnes Obel i GURR.

“Ova nagrada je namenjena najkvalitetnijem nezavisnom albumu ove godine. Ponovo imamo odličan i bogat uži izbor, koji nam insinuira na jednu ključnu činjenicu: Nezavisna muzika nastavlja da očarava slušaoce. Sada je na žiriju da odluči ko će biti zasluženi pobednik ove godine” Izjavila je predsednica IMPALE - Helen Smith. Ovogodišnja novina je da će pored novčane nagrade za pobednika neki od nominovanih biti izabrani da nastupaju na nekoliko festivala kao što su M4Music u Švajcarskoj, C/O Popu Kelnu, The Great Escape u Brihtonu, Primavera u Barseloni i MIDEM u Kanu.

Ovo je deveti put da IMPALA organizuje ovu nagradu. Nominovani uključuju širok spektar zanimljvih žanrova i specifičnih autora, od Estonskog psihodeličnog dream-pop benda, Hrvatskog surf-roka, do Portugalskog projekta saradnje sa italijanskim autorom koji su uspeli da dođu do samog vrha na mnogim Evropskim i SAD listama. Rezultati glasanja se očekuju krajem ovog meseca.

BONUS VIDEO: NAŠ POSAO JE DA DECU UČIMO DA VOLE BALET: Kineski baletski pedagog Geng Weijie o igri, Srbiji, Aji Jung...

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.