Pijanista JEVGENIJ SUDBIN premijerno na Kolarcu
Jevgenij Sudbin, Foto: Promo

najava

Pijanista JEVGENIJ SUDBIN premijerno na Kolarcu

Sreda, 27. februar, Velika dvorana Kolarčeve zadužbine u 20 časova

Objavljeno:

Jevgenij Sudbin je potencijalno jedan od najzanimljivijih pijanista 21. veka po oceni uglednog londonskog The Daily Telegrapha. Premijerno će se predstaviti beogradskoj publici repertoarom kojim iskazuje, na najbolji način, sve svoje vrhunske kvalitete.

Yevgeni SUDBIN, (Jevgenij Sudbin) je ruski pijanista, rođen 1980. godine u Sankt Peterburgu. Muzički talenat i interesovanje za muziku je pokazao rano, već sa pet godina. Godine 1987. započeo je školovanje u svom rodnom gradu na Sankpeterburškom konservatorijumu u okviru programa za talentovanu decu u klasi profesora Ljubova Pevsnera (Lyubov Pevsner).

Nakon dve godine učenja, osvaja prvu nagradu na interacionalnom takmičenju u Berlinu gde će, nakon što je njegova porodica emigrirala, upisati Visoku školu za muziku Hans Ajzler gde nastavlja učenje u klasi profesorke Galine Ivanzove.

Kao stipendista, svoju master diplomu stiče na Kraljevskoj muzičkoj akademiji u Londonu (Royal Academy of music in London) gde 2010. godini postaje i gostujući profesor.

Jevgenij Sudbin je jedan od najvažnijih pijanističkih talenata našeg vremena. Za mnoge je gospodar klavira. Imajući u vidu da se školovao van ruske pijanističke tradicije i da ne pripada tradicionalnoj ruskoj klavirskoj školi, veoma je bitna i zanimljiva činjenica da u oceni same interpretacije Jevgenija Sudbina ističu neobičan senzibilitet s jedne strane, a da njegova savršena tehnika, ipak, itekako podseća na velikane ruske pijanističke scene, Sviatoslava Richtera i Emila Gilelsa.

Jevgenij je visoko hvaljen kao koncertni solista. Sarađivao je sa najznačajnijim i najpoznatijim dirigentima i orkestrima u prestižnim koncertnim dvoranama.

U blistavoj karijeri Jevgenija Sudbina značajno mesto zauzimaju brojna diskokrafska ostvarenja. Snimak Yevgeny Sudbin Plays Scriabin iz 2007. nagrađen je CD godine od strane Britanskog The Telegraph, a MIDEM, međunarodni festival diskografskih ostvarenja, Francuska, je snimak proglasio najboljim snimkom u kategoriji solo izvođenja dok ga je Britanski Gramophon opisao kao “jedan od milion”.

Jevgenij živi u Londonu sa suprugom Sali sa kojom ima troje dece. U slobodno vreme se pasionirano bavi fotografijom.

Program koncerta:

  • D.Skarlati, Sonate (izbor)
  • L.van Betoven, Bagatele op 126
  • F. Šopen, Balada br.3
  • P.I. Čajkovski/Sudbin Uvertira Romeo i Julija
  • K.Sen Sans-Sudbin Danse Macabre

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Kolarčeve zadužbine.

Cena ulaznica je 1.600, 1.800 i 2.000 dinara

BONUS VIDEO: Kusturici nagrada koju je dobio Nelson Mandela (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.