Ambijentalni gitarista FENNESZ izdaje prvi solo album nakon pet godina pauze (AUDIO)
Fennesz, Foto: Profimedia

povratak

Ambijentalni gitarista FENNESZ izdaje prvi solo album nakon pet godina pauze (AUDIO)

Izdanje "Agora" biće objavljeno 29. marta

Objavljeno:

"Priča je jednostavna. Privremeno sam bio ostao bez odgovarajućeg studija, pa sam svu opremu morao da prebacim u spavaću sobu u svom stanu, gde sam snimio album." objasnio je austrijski muzičar. "Sve je urađeno sa slušalicama, što je u početku bila jako frustrirajuća situacija, ali sam kasnije počeo da se osećam kao početkom devedesetih kada sam producirao svoje prve albume. Na kraju, bilo je veoma inspirativno. Koristio sam minimum opreme; nisam imao hrabrosti da uključim svu raspoloživu opremu. Samo sam uzeo ono što mi je bilo pri ruci".

Tokom 2016. Fennesz je objavio " It's Hard For Me To Say I’m Sorry" sa Džimom o Rurkom, a prošle godine živo izdanje sa reinterpretacijama dela Glena Goulda. Na ovom albumu se nalaze numere brojnih izvođača sa koncerta u Tokiju 2017. godine, među kojima su i Alva Noto, Nilo, Frančesko Tristano i Rjuiči Sakamoto.

Sa novog albuma, trenutno je dostupna numera "Umbrella", koja je u stvari medli četiri različite numere sa albuma.

Kristijan Feneš (umetničko ime: Fennesz) je austrijski gitarista i kompozitor koji radi na na polju ambijentalne i elektronske muzike, kombinujući zvuke električne gitare, semplove i efekte sa laptopa. Kritika ga smatra jednim od pionira "glič" estetike i velikim inovatorom na u okviru stilskog izraza u kome se kreće, dok je među zainteresovanom publikom stekao kultni status. U Srbiji je gostovao na Ring Ring festivalu 2008. godine.

BONUS VIDEO: Kusturici nagrada koju je dobio Nelson Mandela (KURIR TV)

(Espreso.co.rs / Thewire.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.