BORGHESIA STIŽE U BEOGRAD: Pioniri EX-YU elektronske muzike u Elektropioniru
Borghesia, Foto: Promo

iz slovenije u srbiju

BORGHESIA STIŽE U BEOGRAD: Pioniri EX-YU elektronske muzike u Elektropioniru

Legendarni slovEnački sastav održaće koncert 15. februara od 21h

Objavljeno:

“Protiv kapitulacije umjetnosti, radoznalosti, jednakosti, solidarnosti, zadirkivanja, različitosti, iznenađenja, suosjećaja, neprilagođenosti, spontanosti, civilnog društva, utopije, dvojbe, snova, slobode, strasti, empatije, buntovništva i kritičke misli...” - ovo su stihovi grupe Borghesia kojima organizator najavljuje koncert u Beogradu. "U Beograd stižu sa novim studijskim albumom ,,Proti kapitulaciji", ali neće izostati ni dark - rock biseri zahvaljujući kojima je ovaj slovenački bend postao deo muzičke lektire", stoji dalje u najavi.

Borghesia je elektronski bend iz Slovenije osnovan u Ljubljani 1982. Prvi snimci su bili pod uticajem novog talasa, elektro-popa, diska, EBM-a. Izlaskom trećeg albuma bend je otišao u EBM smer. Objavljivali su pesme i video spotove koji su često pod uticajem fetišizma. Bend je prestao da deluje 1995. ali se vraća na scenu 2009. Godine 2014. Borghesia objavljuje album "And Man Created God" za američku izdavačku kuću Metropolis Records i vraća se na scenu kao sedmočlani bend.

Ulaznice: 1.200 dinara u pretprodaji / 1.500 na ulazu (ukoliko ih bude ostalo) Prodajno mesto: Šikarica (od 16.30 do 00.00 svakog dana, Skadarska )

BONUS VIDEO: TAJNE NARODNOG MUZEJA: Upoznajte galeriju jugoslovenske umetnosti! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.