Grupa Novembar sa prijateljima u Elektropioniru
Sa specijalnim gostima, Foto: Promo

najava

Grupa Novembar sa prijateljima u Elektropioniru

Na koncertu u subotu, 19. januara, predstaviće istoimeni poslednji album

Objavljeno: 14:36h

Na vokalima sa bendom će nastupiti Petko Slaveykov, vokal bugarskog Daily Noise Club-a, Silvestar Mrak, vokal i gitarista bendova Grupa Tvog Života i Gužva u 16-ercu, kao i Radule, gitarista i vokal Atheist rapa. Podrška ovom događaju biće novosadski SNB, koji takođe promoviše svoj novi album 'Brzopletost'.

Niška grupa Novembar postoji od 1992. godine, a već naredne snimaju album "Deguelo", koji će 1994. biti objavljen za etiketu No Man's Land. Sledeći, drugi po redu album Novembra "Blues južne pruge" pojavljuje se početkom 1997. godine u izdanju Radio B92. Treći album "Licem prema zemlji" snimaju u septembru 1999. u studiju "Matrix" u Novom Sadu, a objavljuje ga SIIC - Niš.

Njihov sledeći poduhvat bio je snimanje albuma sa obradama pesama raznih punk/novotalasnih grupa iz bivše Jugoslavije. Materijal je snimljen 2004. godine i sadrži 11 pesama, obrada legendarnih grupa poput Termita i Pankrta, pa do manje poznatih La Strada ili Petar i zli vuci. Pored toga Novembar je uzeo učešće i na kultnoj kompilaciji "Kao da je bilo nekad" (posvećeno Milanu Mladenoviću) sa pesmom O, O, O… grupe Šarlo Akrobata. Na kompilaciji pod nazivom "Pankrti 06" Novembar se pojavio sa obradom njihove pesme "Kdo so ti ljudje".

BONUS VIDEO: KUSTURICA OTKRIO GOSTE FESTIVALA: Met Dilon i Slavko Štimac stižu na Kustendorf (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.