BONO HUMANISTA: Pevač U2 povodom božićnih praznika pevao za beskućnike (VIDEO)
Bono Voks, Foto: EPA

na badnje veče

BONO HUMANISTA: Pevač U2 povodom božićnih praznika pevao za beskućnike (VIDEO)

Njemu se pridružio gitarista Edž, koji je zajedno s Bonom pozvao ljude da doniraju novac lokalnoj humanitarnoj organizaciji

Objavljeno:

Frontmen irskog rok sastava U2 Bono Voks povodom božićnih praznika otpevao je nekoliko svojih najvećih hitova za sve beskućnike na ulicama Dablina, piše "Skaj njuz"

Njemu se pridružio gitarista Edž, koji je zajedno s Bonom pozvao ljude da doniraju novac lokalnoj humanitarnoj organizaciji za zbrinjavanje beskućnika. Naime, novac koji je prikupljen u koferu gitare predat je humanitarnom društvu Sajmon komjuniti (Simon Community). Glen Hansard, osnivač rok benda The Frames, organizovao je ovaj događaj na Badnje veče. On je odsvirao pesmu koja kritikuje irsku vladu zbog lošeg rešavanja problema beskućnika u Irskoj.

Nakon niza nastupa drugih irskih zvezda, Bono i Edž su predstavljeni kao dva mladića iz severnog Dablina, nakon čega su s instrumentima stali pred publiku. Prema podacima organizacije Fokus Ajrlend (Focus Ireland), u ovoj zemlji ima gotovo 10.000 beskućnika. Učesnici kampanje kažu da, uprkos jakoj ekonomiji, nema dovoljno pristupačnih domova i da se stanarine naglo povećavaju.

BONUS VIDEO: ŽARKO LAUŠEVIĆ na promociji knjige (KURIR TV)

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.