POVRATAK NA SCENU: Kultna makedonska grupa BERNAYS PROPAGANDA objavila novi EP
Bernays Propaganda, Foto: Promo, Zdenko Petrovski

dogodine i album

POVRATAK NA SCENU: Kultna makedonska grupa BERNAYS PROPAGANDA objavila novi EP

„Ништо нема да нè раздели“, će se kao zajedničko izdanje nezavisnih izdavačkih kuća iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Makedonije – Moonlee Records, Geenger Records, Pop Depresija i Balkan Veliki - pojaviti u sredu 12. decembra tačno u podne

Objavljeno:

Tokom cele karijere, od debija „Happiness Machines“ (2009) do poslednjeg studijskog albuma „Politika“ (2016), Bernays Propaganda ostali su verni svojoj filozofiji da ništa nije zabranjeno i da se na svaku nepravdu mora reagovati. Angažovani stihovi, pankerski stav, new-wave spremnost na eksperimente, tri nuklerna reaktora energije i ritam koji vam ne dozvoljava da stojite po strani, to su bili i ostali BP - na svakoj pesmi, EP-u, albumu i koncertu.

EP „Ништо нема да нè раздели“ sadrži tri pesme - „Mojata Marija“, „Kerka na gladot“ i naslovnu temu, koje su snimljene u skopskom „Studiju 1060“ sa novom postavom Bernays Propaganda, u kojoj se, pored Kristine Gorovske, Vaska Atanasoskog i Denija Krsteva, nalaze i Rade Jordanovski i Kristijan Lafazanovski, a kao gosti se pojavljuju ugledni jazz gitarista Toni Kitanovski i legendarni Mike Watt (Minutemen, fIREHOSE, The Stooges). EP „Ништо нема да нè раздели“ je najava za novi album, „ВТОРA МЛАДОСТ, ТРЕТА СВЕТСКА ВОЈНА“, koji će se pojaviti tokom 2019. godine.

BONUS VIDEO: Nežni Dalibor: Značajan događaj

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.