Operosa i Kolarac započinju turneju mladih operskih umetnika u Srbiji
Od mladih za mlade, Foto: Promo

NAJAVA

Operosa i Kolarac započinju turneju mladih operskih umetnika u Srbiji

Ovim povodom pružena je šansa mladim umetnicima iz Srbije, Crne Gore i Bugarske da nastupaju izvedbom Paizijelove opere "Služavka Gospodarica"

Objavljeno:

Operosa sa partnerom Kolarčevom Zadužbinom organizuje turneju u četiri grada širom Srbije, kojom će se završiti prvi ciklus projekta Young@Opera podržan od strane Kreativne Evrope Evropske Unije.

Ovim povodom pružena je šansa mladim umetnicima iz Srbije, Crne Gore i Bugarske da nastupaju izvedbom Paizijelove opere Služavka Gospodarica.

Operu režira mladi ali već iskusni reditelj iz Beograda Vladan Đurković, dok je mentor na projektu dirigent Predrag Gosta. Gudački kvartet Operosa Strings predvodiće bugarin Milen Apostolov uz pratnju pijanistkinje Bojane Radivojević, dok je za scenografiju zadužena Magdalena Vlajić, a za kostime Lina Leković.

Zanosnu Serpinu igraće Petra Radulović dok će se u ulozi Uberta oprobati Igor Andrić i Božidar Boškilov. Nema uloga Vesponea pripala je glumcima Nikoli Ranđeloviću i Vladimiru Tešoviću.

Mladi tim umetnika nastupaće u sledećim gradovima:

  • Petak, 7.12. Od 20h - Kulturni centar Pančeva - Pančevo
  • Subota, 8.12. Od 20h - Šabačko pozorište - Šabac
  • Nedelja, 9.12. Od 20h - Narodno pozorište Sombor - Sombor
  • Četvrtak, 13.12. Od 20h - Kolarčeva Zadužbina - Beograd

Young@Opera projekat počeo je ove godine turnejom u Bugarskoj i Crnoj Gori i govori o podsticanju i promociji mladih umetnika i njihovog razvoja, kreativnosti, mobilnosti i razmeni kultura. Više o tome na sajtu Operose - operosa.org.

Cena ulaznice je 300 RSD, osim u Somboru gde je cena ulaznice za operu 400 RSD i može se kupiti na biletarnicama pomenutih institucija.

BONUS VIDEO: Espreso intervju - Kralj Čačka

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.