Kralj Čačka objavio svoj drugi album SPUSTI SVETLOST NA PUT
Koncert sledi u petak, Foto: Srđan Pablo Doroški

USKORO I koncert

Kralj Čačka objavio svoj drugi album SPUSTI SVETLOST NA PUT

Dve godine od izlaska debitantskog albuma "Zemlja snova", Kralj Čačka predstavlja svoj drugi studijski album u izdanju Pop Depresije.

Objavljeno:

Na albumu se nalazi 12 pesama, snimljenih tokom proleća i leta 2018. u Down There Studiju na Novom Beogradu. Neke od pesama dugo su već na repertoaru Kralja Čačka u raznim verzijama (Pad u Ljigu, Stoj Kolega), više njih je tokom poslednjih godina izbilo u prvi plan (Spusti svetlost na put, U Istanbul, Mama kupi mi propeler, Nizbrdo pravo, Zašto su tvoje oči prazne), a neke su potpuno nove, nastale tokom 2018. godine (Sklonio sam se od ljudi, Rolaj, Svetle stvari). Smatramo da ovaj izbor pesama na najbolji način odražava šta je Kralj Čačka danas kao pesnik, autor i muzičar.

Omot albuma
Omot albuma foto: Nemanja Knežević

Autor svih pesama je Kralj Čačka, aranžmani su delo Marka i Nenada Marića, a na albumu su učestvovali sledeći muzičari:

  • Kralj Čačka - vokal, ak. gitara, klavir (11), udaraljke (7,8)
  • Marko Marić - klavir, el. gitare, vibrafon, udaraljke (1,10), bubanj (5), prateći vokal (7)
  • Miladin Stojković - kontrabas
  • Marko Benini - bubanj (1,2,8,12)
  • Filip Tančić - bubanj (3,4,6,10), prateći vokal (7) i
  • Ljuba Paunić - tenor saksofon (3).

Snimatelj albuma je bio Uroš Milkić, miks je radio Filip Tančić, a mastering je delo Nenada Vasilića. Od 23. novembra "Spusti svetlost na put" dostupan je na bandcampu (https://popdepression.bandcamp.com/) i na Youtube kanalu Kralja Čačka, a od polovine decembra i na CD-u, kao i na svim ostalim digitalnim platformama (deezer, Spotify, Apple Music, Google Play...) Autor fotografije na naslovnoj strani albuma je Nemanja Knežević, a dizajn albumu delo je Monike Lang. Veliki beogradski promotivni koncert albuma "Spusti svetlost na put" održaće se u petak 30. novembra od 21h u Domu omladine Beograda, a ulaznice su u prodaji na svim punktovima Eventima, kao i na blagajni DOB-a.

BONUS VIDEO: Sejo Sekson zove na koncert Zabranjenog pušenja 29. novembra!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.