Piter Marfi poslao poruku ljubavi Beogradu (VIDEO)
Legendarni muzičar, Foto: Nemanja Đorđević

40 godina bauhausa

Piter Marfi poslao poruku ljubavi Beogradu (VIDEO)

U Hangar Luci Beograd 09.11. Peter Murphy pred preko 3.500 posetilaca

Objavljeno: 12:38h

Kultni muzičar u petak uveče održao je koncert pred preko 3.500 posetilaca u prostoru Hangara u Luci Beograd u okviru turneje "40 Years of Bauhaus Ruby Celebration Feat. David J".

Sa čak dva bisa završen je beogradski koncert nekadašnjeg frontmena Bauhausa Pitera Marfija, koji uz suosnivača, basistu David J-a kao gosta, na turneji proslavlja 40 godina kultnog benda izvodeći u celosti uticajni debi album "In The Flat Field" (1980).

"Beograde, volimo te! Ovo je naš poklon vama. Laku noć", rekao je Marfi na kraju izvođenja poslednje pesme „Ziggy Stardust”, obrade čuvenog Dejvida Bouvija.

Prvi put u Srbiji Marfi, David J i ekipa su na oduševljenje beogradske publike, ali i brojnih poštovalaca Bauhausa i gotik roka koji su došli iz zemalja regiona i dalje, moćno i raspoloženo isporučili klasike poput "She's in Parties", "Adrenalin", "The Passion of Lovers", "Double Dare" i mnoge druge.

radske publike, ali i brojnih poštovalaca Bauhausa i gotik roka koji su došli iz zemalja regiona i dalje, moćno i raspoloženo isporučili klasike poput "She's in Parties", "Adrenalin", "The Passion of Lovers", "Double Dare" i mnoge druge.

Beogradsku publiku za Pitera Marfija zagrevao je bend Gift, takođe bend poznat u region po izvođenju hitova Depeche mode i Dejvid Bouvija.

Osnovani u Engleskoj 1978. godine, pioniri post-panka Bauhaus isklesali su svoj jedinstveni muzički kutak kombinujući minimalizam, art rok i mračni glam rok, uz veliku dozu sopstvenog eskperimentalizma, originalnosti i duha.

BONUS VIDEO: Jensen Sisters: Infinitude na Beogradskom džez festivalu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.