LEVEL UP! Nova koncertna sezona kamernog orkestra Muzikon na Kolarcu
Kamerni orkestar Muzikon, Foto: Promo

NAJAVA

LEVEL UP! Nova koncertna sezona kamernog orkestra Muzikon na Kolarcu

Muzikon će prirediti četiri koncerta u Zadužbini Ilije M. Kolarca počev od 29. novembra 2018. pa sve do maja 2019. godine

Objavljeno: 09:50h

Nova koncertna sezona kamernog orkestra Muzikon počinje 29. novembra u Zadužbini Ilije M. Kolarca po nazivom “Level up!” koji simboliše podizanje programske celine na sledeći nivo.

Nakon uspešne sezone “Hypercube”, kamerni orkestar Muzikon novom sezonom predstavlja novo stanje i nov pristup stvaranju muzike, donosi koncerte kvalitetnijeg sadržaja i nadogradnju svih aktivnosti orkestra.

Muzikonov 'podni klavir
Muzikonov "podni klavir" foto: Promo

U nastupajućoj sezoni, Muzikon će prirediti četiri koncerta u Zadužbini Ilije M. Kolarca počev od novembra 2018. pa sve do maja 2019. godine. Pored koncerata, aktivnosti orkestra će podrazumevati brojne akcije i kampanje u cilju kako promocije kvaliteta klasične muzike i samog orkestra, tako i šire kulturne i muzičke edukacije, a trajaće tokom čitave sezone. Naslov sugeriše nadgradnju i podsticaj, razvoj kreativnih ideja u oblasti muzičke umetnosti. Na svakom koncertu u sezoni biće gostujući koncertmajstor iz inostranstva, kao i uticajni solisti iz Evrope i sveta.

Koncertna izvrsnost i razvoj – Stalni i gostujući koncertmajstori orkestra su istaknuti umetnici iz Srbije i inostranstva, Miloš Petrović, Branko Kabadajić, Nikola Jovanović (Bamberg symphoniker), Jelena Ristić (Royal Concertgebouw), Bram Kreiftmejer (Royal Concertgebouw), Jorg Winkler (Orchestra di Maggio, Firenca), Konstantin Phitz, Damir Oraščanin (Vienna Foksoper).

Nove tehnologije i produkcija – važan element u realizaciji i produkciji koncerata jeste primena novih tehnologija na kreativan način. Svaki koncert u okviru sezone biće audio i video snimljen i emitovan putem livestreama.

Edukacija - razvoj nove publike jedan je od najvažnijih ciljeva orkestra i merilo kvaliteta, te će orkestar kao dodatne aktvnosti razvijati i edukativne radionice sa mladima, video serijal o kompozitorima i predstavljanje interaktivnog igračkog centra, muzeja muzike koji planira da postavi u Kolarčevoj zadužbini.

Otvaranje koncertne sezone je 29. novembra gostovanjem Miloša Petrovića (violina), Damira Oraščanina (violina) i Branka Kabadajića (viola), uz premijerno izvođenje simfonije Aleksandra Sedlara.

BONUS VIDEO: Kratki Espreso, deveta emisija

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.