TUGA I LJUBAV: Nik Kejv podelio sa fanovima dirljivu poruku o svom preminulom sinu Arturu
Dirljivo o preminulom sinu Arturu, Foto: Profimedia

tri godine nakon tragedije

TUGA I LJUBAV: Nik Kejv podelio sa fanovima dirljivu poruku o svom preminulom sinu Arturu

"Čini mi se da, kada volimo, mi žalimo. To je dogovor. To je pakt. Tugovanje i ljubac su zauvek isprepletani"

Objavljeno:

Poznati muzičar je postovao emotivnu poruku na svom sajtu "The Red Hand Files", preko koga komunicira sa svojim fanovima.

On je napisao na koji način komunicira sa svojim pokojnim sinom Arturom, tri godine nakon njegove tragične smrti.

Kejv je nedavno započeo dijalog sa svojim fanovima preko pomenutog sajta, ohrabrujući ih da postavljaju najrazličitija pitanja o njegovom životu i karijeri.

Sintija iz Vermonta je na sajtu postavila pitanje: "Iskusila sam smrt svog oca, sestre i prve ljubavi u poslednjih par godina i i imam osećaj da na neki način komuniciram s njima, uglavnom kroz snove. Oni mi pomažu. Da li i vi i Suzi na sličan način komunicirate sa Arturom?"

Kejv je zahvalio Sintiji na njenom "divnom pitanju" i započeo s pisanjem na koji način on još uvek razgovara sa Arturom, koji je poginuo u 15. godini jula 2015.

"Čini mi se da, kada volimo, mi žalimo. To je dogovor. To je pakt. Tugovanje i ljubac su zauvek isprepletani", napisao je Kejv.

"Tuga je užasan podsetnik na dubine naše ljubavi i, poput ljubavi, o tuzi se ne može pregovarati. Ogromno prostranstvo tuge nadilazi naša sitna postojanja. Mi smo male, drhtave skupine atoma podređene veličanstvenoj prisutnosti tuge. Ona okupira srž našeg bića i preko naših prstiju se širi do granica svemira..."

Kejv je zaključio da "oseća prisustvo svog sina svuda, iako on možda nije tu".

"Čujem ga kako mi se obraća i usmerava me, iako možda nije tu. Redovno posećuje Suzi u snu, obraća joj se i teši je, iako možda nije tu... Ovi duhovi su u suštini ideje, zapanjujući plodovi naše mašte probuđeni nakon nesreće.

"Poput ideja, ovi dugovi govore o mogućnostima. Pratite vaše ideje, jer vas s njene druge strane čekaju promene, razvoj i iskupljenje. Stvarajte vaše dugove. Zovite ih. Oživite ih. Obratite im se. Njihove nemoguće i sablasne ruke vraćaju nas u svet iz kog smo izbačeni..."

Prošlog meseca, Kejv i njegov bend Bad Seed odali su poštu njihovom pijanisti Konveju Sevidžu, koji je preminuo u 58. godini.

BONUS VIDEO: Espreso na probi grupe Fish in Oil - Kapu dole

(Espreso.co.rs / NME)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.