Galija promovisala album, Neša režirao svoj prvi spot (VIDEO)
Neša Galija se okušao u ulozi reditelja, Foto: Ivan Grlić

KREATIVAC

Galija promovisala album, Neša režirao svoj prvi spot (VIDEO)

Pesmu "Kad bi ti otišla iz ovoga grada" Milosavljević je komponovao na stihove velikog pesnika Matije Bećkovića

Objavljeno:

Rok grupa Galija objavila je danas nesvakidašnji konceptualni spot za pesmu "Kad bi ti otišla iz ovoga grada", koji je osmislio, snimio, montirao i režirao njen frontmen Nenad Milosavljević, kog u spotu polivaju slikarskim bojama!

Pesmu "Kad bi ti otišla iz ovoga grada" Milosavljević je komponovao na stihove velikog pesnika Matije Bećkovića, a nalazi se na albumu "U raju iznad oblaka" (PGP RTS) kog Galija koncertno promoviše velikim koncertima 9. novembra u beogradskom Sava centru i 16. novembra u hali "Čair" u Nišu.

"Iz odgovornost prema Matiji, kao velikom pesniku, odlučio sam se za artistički pristup, koji smatram da je bio jedini ispravan put. Nije mogao biti neki klasičan spot koji bi banalizovao pesmu. Odlučio sam se za paralelnu priču, drugačiji tok i pristup. Ideja je moje lice kao platno na kome nastaje slika. Suština je u jednostavnosti i ideji", kaže Neša Galija.

Prvi autorski spot u karijeri Milosavljević je snimio iz nekoliko pokušaja na splavu na beogradskoj Adi Ciganliji. Ističe da se odlučio na takav korak jer je posedovao sopstvene tehničke mogućnosti, pošto "u suštini po strukturi spot nije bio komplikovan, i nije bilo potrebe da se angažuje neki profesionalni snimatelj ili reditelj".

"Zeznuto je bilo samo to što sam posle svakog tejka morao da se okupam, pa sve iz početka. Problem su bile i boje pošto ulaze u oči i usta. Snašao sam se tako što sam koristi jogurt i farbu za kolače", smeje se Milosavljević.

Spot "Kad bi ti otišla iz ovoga grada" premijerno je prikazan danas na beogradskoj promociji CD albuma "U raju iznad oblaka" u Studiju 6 Radio Beograda, kojoj je prisustvovao i Matija Bećković.

"Baš me obradovao Neša što je izabrao tu pesmu. To su slobodni stihovi, on je izabrao one koji su mu se najviše dopali, a ja sam to slušao sa najvećim zadovoljstvom. Čestitam na ovoj velikoj interpretaciji...", rekao je Bećković u obraćanju prisutnima.

Galija je u okviru promocije priredila mini svirku za novinare, prijatelje i fanove, koji su iz Studija 6 prenosili Radio Beograd 202, televizija RTS 3 i RTS Planeta. Bend je izveo sa novog albuma "U raju iznad oblaka" i "Nešto me goni", kao i klasike "Kotor", "Ti možeš sve", "Da me nisi" i "Dodirni me".

Direktor PGP RTS-a Vladimir Graić čestitao je Galiji "na sjajno obavljenom poslu" sa albumom "U raju iznad oblaka", podsetivši i da bend iduće godine obeležava 40 godina od izlaska debi albuma "Prva plovidba", koliko traje i vernosti matičnoj diskografskoj kući.

"Moramo obeležiti neke bitne datume bitnih izvođača. 'Prva plovidba' je jedan od najznačajnijih albuma jugoslovenskog rokenrola, koji je mene lično ukalupio i usmerio ka simfo rok zvuku. Galija 40 godina kasnije je sveža kao na prvom albumu. Mlađi su i bolji nego tad", rekao je Graić.

BONUS VIDEO: Petar Janjatović o kulturi u medijima nekad i sad

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.