Rade Šerbedžija na mini-turneji u Beogradu, Nišu i Čačku
Legendarni glumac u ulozi pevača, Foto: Željka Dimić

u decembru

Rade Šerbedžija na mini-turneji u Beogradu, Nišu i Čačku

Turneju sa svojim orkestrom „Zapadni kolodvor“ započeće 26.decembra u Kombank dvorani u Beogradu

Objavljeno: 12:14h

Koncertom pod nazivom „Meni se dušo od tebe ne rastaje“ Rade obećava veče muzike i romantičnih stihova. Specijalni gost u Kombank dvorani biće Damir Urban.

Beogradski koncert prvi je u sklopu mini turneje po Srbiji. 27.decembra Rade i Zapadni kolodvor nastupaju u Domu vojske Srbije u Nišu, a dan kasnije u Domu kulture u Čačku.

Ulaznice za beogradski koncert mogu se kupiti na blagajni Kombank dvorane i Eventima.Za koncert u Nišu na blagajni Doma vojske,a u Čačku na blagajni Doma kulture.

Rade Šerbedžija rođen je 1947 godine .Na akademiji za pozorište i film u Zagrebu diplomirao je 1969 godine,a odmah potom dobija angažman u pozorištu.Rade od najranijih glumačkih dana biva zapažen kao izvanredan glumac u pozorištu (uloge u Hamletu,Ričardu trećem....)i počinje da dobija uloge u filmovima i ubrzo osvaja jugoslovensku publiku glumeći u filmovima koji obrađuju ratne kao i savremene teme (Prosjaci i sinovi, U registraturi, Užička republika,Variola vera, Banović Strahinja, Una, Život je lep, Pre kiše i mnogi drugi).

Film “Oslobođenje Skoplja” je režirao sa sinom Danilom, a jednu od glavnih uloga igra i njegova ćerka Lucija . Uživa i u porodičnom pozorištu Ulysses koje vodi sa suprugom Lenkom Udovički.

Izgradio internacinalnu karijeru glumeći u mnogim holivudskim hitovima.

Objavio je zbirke pesama „Promjenljivi „ i „Crno,crveno“.

Snimio je zavidan broj muzičkih albuma, kako studijskih tako i albuma uživo.

Neki od najpoznatijih su: Ne daj se Ines, Ponekad dolazim,ponekad odlazim, Orihi orihi, Imam pjesmu za tebe.

Prošle godine izdata je njegova knjiga „Poslije kiše“, nastavak prvog dela autobiografije koja se pojavila pod naslovom „Prije kiše“.

BONUS VIDEO: Espreso na probi grupe Fish in Oil - Vojina Knjižica

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.