Koncert povodom 60 godina orkestra Fejata Sejdića u Kombank dvorani
Veliki jubilej, Foto: Promo

NAJAVA

Koncert povodom 60 godina orkestra Fejata Sejdića u Kombank dvorani

Na koncertu će pored orkestra, svirati i gosti iznenađenja

Objavljeno:

Jubilarni koncert povodom 60 godina od osnivanja čuvenog orkestra Fejata Sejdića, kao i koncertna promocija novog albuma, biće održan u februaru 2019. godine u Kombank Dvorani. Velikim koncertom će ujedno biti evocirane uspomene na legendarnog trubača i osnivača orkestra - Fejata Sejdića. Na koncertu će pored orkestra, svirati i gosti iznenađenja, istaknuti muzičari sa kojima je Fejat tokom svoje karijere sarađivao, a uz podršku partnera iz Jugotona i Kombank Dvorane, svi ujedinjeni u želji da se ovom velikom umetniku oda počast na pravi način. Naime, u znak sećanja na veliki doprinos muzici koju je stvarao orkestar i u čast Fejatu,Jugoton/Croatia records izdao je dupli CD po nazivom „Bluz / Antologija“. CD se sastoji iz novog albuma (9 pesama) pod nazivom Bluz i remasterizovanih i digitalizovanih Fejatovih snimaka koje je načinio za ovu izdavačku kuću pod nazivom Antologija.

Orkestar Fejata Sejdića je osnovan 1959. godine i od tada do danas funkcioniše u kontinuitetu. Čuveni Fejat Sejdić je svirao Titu, Elizabeti Tejlor i Ričardu Bartonu, Orsonu Velsu, kraljici Elizabeti drugoj. Radio je muziku za filmove Emira Kusturice (Dom za vešanje) i Žike Pavlovića (Zadah tela). Svirao sa velikom muzičkim zvezdama, domaćim i stranim. Karijeru mu je obeležila i saradnja sa Gipsy Kingsima, Lalom Kovačevim, Vlatkom Stefanovskim, Nešom Galijom itd.

Nakon što se Fejat 2001. godine razboleo, jedno kratko vreme orkestar vodi njegov sin Zoran, a zatim ga preuzima unuk Nebojša, koji je i danas na čelu orkestra. Fejat Sejdić je preminuo 22. avgusta 2017. *U nastavku teksta su fotografije sa današnje konferencije za novinare u Kombank Dvorani, na kojoj je predstavljen CD i najavljen koncert.

BONUS VIDEO: Espreso na probi grupe Fish in Oil - Vojina Knjižica

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.