Internacionalni JazzFest Kragujevac najavljuje tri dana muzičke rapsodije (VIDEO)
Šest bendova u tri dana festivala, Foto: Promo

poslednjih dana oktobra

Internacionalni JazzFest Kragujevac najavljuje tri dana muzičke rapsodije (VIDEO)

Publika će biti u prilici da od 26 do 28. oktobra uživa u 6 koncerata na Velikoj sceni Knjaževsko-srpskog teatra, sa početkom u 20h

Objavljeno:

Kragujevačka džez publika je već naviknuta da će poslednjih dana oktobra uživati u zvucima najboljih džez bendova, koji su u samom vrhu svetske džez scene. Organizatori ove godine u to ime najavljuju pravu pravcatu džez rapsodiju na XIX JazzFestu.

Majstori improvizacije, autorski bendovi i originalne kompozicije, savremeni džez i klasična muzika, avangarda i uzbudljivi fjužn... Interesantan program, atraktivni i autentični izvođači, džezeri, koji donose duh Francuske, Nemačke, Austrije, Kanade, Mađarske i Srbije, učiniće da džez, koji će se ove jeseni čuti u Kragujevcu, bude rapsodija širokog dijapazona ritmova, stilova i pozitivnih vibracija.

Prve večeri nastupaju Rémi Panossian Trio iz Francuske i Schime Trio + One iz Srbije. Francuski trio će posle 3 albuma i 300 koncerata održanih širom sveta zasvirati i u Kragujevcu, a iste večeri i domaći autorski bend u čijem su sastavu čak dva Kragujevčana, čuveni pijanista Sava Miletić i bubnjar Predrag Milutinović.

Trio cimbaliste Mikloša Lukača iz Mađarske donosi srednjoevropske vibracije i duh Budimpešte, dok će sestre Ingrid i Kristin Jensen sa svojim projektom "Infinitude" dočarati "Beskrajnost" na trubi i saksofonu. Ženski trio pod vođstvom nemačke pijanistkinje Julije Hilsman, najprofilisanije džez muzičarke sadašnjice i atraktivni fjužn kvartet Kompost 3 iz Austrije, začiniće završnicu ovogodišnjeg, XIX IJFK -a.

PETAK 26. OKTOBAR 2018.

  • Rémi Panossian Trio, Francuska
  • Schime Trio + One, Srbija

SUBOTA 27. OKTOBAR 2018.

  • Miklós Lukács Trio: Cimbiózis, Mađarska
  • Infinitude: Ingrid & Christine Jensen, Kanada

NEDELJA 28. OKTOBAR 2018.

  • Julia Hülsmann Trio, Nemačka
  • Kompost 3, Austrija

Publika će biti u prilici da od 26 – 28. oktobra uživa u 6 koncerata. Svi koncerti glavnog programa održaće se na Velikoj sceni Knjaževsko-srpskog teatra sa početkom u 20:00 časova. XIX JazzFest imaće i niz pratećih manifestacija. Festival će najaviti tematska žurka u kulturnom centru UMMUS, a posebnu najavu IJFK imaće i u šoping centru Kragujevac Plaza. U foajeu Knjaževsko-srpskog teatra nakon koncerata planiran je Jam Session. Posetioce na svim promotivnim dešavanjima očekuju brojna iznenađenja.

BONUS VIDEO: Belgrade SAXperience intervju sa direktorom festivala

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.