KLAVIRSKI DŽEZ: Remi Panosjan Trio u Kombank dvorani (VIDEO)
Preko 90 koncerata na džez festivalima širom sveta, Foto: Promo

NAJAVA

KLAVIRSKI DŽEZ: Remi Panosjan Trio u Kombank dvorani (VIDEO)

Trio je francuska radio-stanica „TSF Jazz“ proglasila 2011. za otkriće godine

Objavljeno:

Francuski klavirski trio "Remi Panosjan" nastupiće u Kombank Dvorani 24. oktobra s početkom u 20h. Ovaj virtuozni francuski trio nastupiće pred beogradskom publikom prvi put, dok su pre dve godine nastupali u Novom Sadu i Nišu. Muzičko putešestvije mladih pijanista počinje 2009. godine kada Remi Panosjan osniva trio, iz prijateljstva započinjući saradnju sa kontrabasistom Maksimom Delporeom (Maxime Delporte) i bubnjarem Frederikom Petipreom (Frederic Petitprez). Već nakon dve godine, izlazi njihov album Add fiction, kojim osvajaju međunarodnu kritiku i publiku.

Trio je francuska radio-stanica „TSF Jazz“ proglasila 2011. za otkriće godine i bio je pozvan da nastupi u pariskoj Olimpiji na večeri pod nazivom „Ti i noć i muzika“. Već tokom prve četiri godine trio je održao preko 200 koncerata u Francuskoj, Brazilu Nemačkoj, Venecueli, Portugalu, Belgiji. Ostvario je čak pet turneja po Aziji, s preko 90 koncerata na džez festivalima širom sveta.

Drugi album BBANG izlazi 2013. godine i predstavljen je publici širom sveta – u Kanadi na džez festivalima u Otavi, Montrealu, Vankuveru, u Evropi na londonskom „Sunfest“-u, pariskom džez festivalu „New Morning“, i „Enjoy“ u Nemačkoj, kao i po Aziji, u Južnoj Koreji, Kini i Japanu. Od tada pa do danas – njihova muzička avantura ne prestaje.

BONUS VIDEO: Espreso intervju - Aleksandar Zograf

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.