50. BEMUS: Najznačajniji tenor današnjice Ramon Vargas nastupiće sa horom i simfonijskim orkestrom RTS-a
Foto: Promo

NAJAVA

50. BEMUS: Najznačajniji tenor današnjice Ramon Vargas nastupiće sa horom i simfonijskim orkestrom RTS-a

Od svog debija 1990-ih, Vargas se razvio u jednog od najznačajnijih tenora 21. veka

Objavljeno:

U sredu, 17. oktobra u Kolarčevoj zadužbini, Ramon Vargas će nastupiti sa Horom i Simfonijskim orkestrom RTS-a, pod upravom Bojana Suđića. Na programu će biti dela Leonarda Bernštajna (povodom 100 godina od rođenja velikog američkog kompozitora i dirigenta) i poznate operske arije.

Od svog debija 1990-ih, Ramon Vargas se razvio u jednog od najznačajnijih tenora 21. veka. Poznat po svom izrazitom lirskom tenorskom fahu, ovaj meksički pevač osvaja svojim interpretacijama belkanto repertoara, kao i italijanskih, španskih i meksičkih „standarda“.

Međunarodni debi Ramona Vargasa bio je 1992. godine kada ga je njujorška Metropoliten opera pozvala kao zamenu za Lučana Pavarotija. Danas sa uspehom nastupa u svim vodećim svetskim operskim kućama kao što su: Kovent Garden u Londonu, Milanska Skala, Metropoliten opera u Njujorku, Kraljevski teatar u Madridu, Bečka državna opera, Opera Bastilja u Parizu...

Simfonijski orkestar RTS-a
Simfonijski orkestar RTS-a foto: Promo

Ramon Vargas u Beograd stiže posle nastupa u Operi Los Anđelesa u naslovnoj ulozi opere „Don Karlos“ koju tumači uz Plasida Dominga, a odmah nakon Beograda pojaviće se u produkciji „Bala pod maskama“ u Bečkoj državnoj operi.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Kolarčeve zadužbine po ceni od 1400, 1800 i 2200 dinara.

BONUS VIDEO: Espreso intervju - Aleksandar Zograf

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.