Pomeren datum održavanja koncerta Duška Gojkovića i Big bend RTS-a (FOTO) (VIDEO)
Foto: Promo, Jan Scheffner

zbog bolesti trubača

Pomeren datum održavanja koncerta Duška Gojkovića i Big bend RTS-a (FOTO) (VIDEO)

Umesto prvobitno najavljenog termina 27. septembra, koncert će biti održan 9. oktobra

Objavljeno:

Dom omladine Beograda obaveštava javnost da se, zbog nepredviđenog manjeg akutnog zdravstvenog problema, koncert Duška Gojkovića sa Big bendom RTS odlaže. Umesto 27. septembra, ovaj nastup biće održan 9. oktobra, kako je najavljeno: u Velikoj sali Doma omladine Beograda, sa početkom u 20.00.

Za koncert u novom terminu će važiti sve ulaznice sa datumom 27. septembar 2018. Povraćaj novca posetiocima kojima ne odgovara novi datum održavanja koncerta biće omogućen od 24. septembra do 27. septembra 2018, na prodajnim mestima Eventima na kojima su ulaznice i kupljene.

Zahvaljujemo na razumevanju.

Ulaznice su u pretprodaji preko EVENTIM mreže, po ceni od 1600 dinara. U pitanju su numerisana sedeća mesta.

Dom omladine Beograda sa velikim zadovoljstvom ekskluzivno predstavlja pažljivo odabran program jednog od najvažnijih evropskih džez umetnika, Duška Gojkovića, sa Big bendom RTS! Koncert će biti zasnovan na balkanskim ritmovima i melodijama, po čemu je Gojković prepoznatljiv širom sveta, i predstavljaće uzbudljiv povratak kući ovog giganta džez trube posle duže pauze.

Big bend RTS
Big bend RTS foto: Promo

Na koncertu u Domu omladine Beograda biće izveden repertoar Gojkovićevih originalnih kompozicija, koje nisu snimljene sa Big bendom, a neke od njih nisu snimljene uopšte. Preovlađivaće kompozicije iz opusa Duška Gojkovića inspirisane harmonskim i melodijskim kompleksom Balkana, koje je upravo on među prvima uveo u džez svet!

Sa pravom se može reći da je Gojković pretvorio muzičke teme iz ovih krajeva u večne, izdižući ih na nivo pravih džez kompozicija. Nije preterano reći da Duško Gojković pripada onoj najređoj kategoriji umetnika za sva vremena, ljudi koji su svojim načinom života i velikim muzičkim delom ovekovečili suštinu džeza, postavljajući standard za sve generacije koje su došle posle njega.

Beograd će zato 9. oktobra biti epicentar balkanskog džeza, zahvaljujući retkoj prilici da ovog majstora vidimo na domaćem terenu, sa potpuno novim programom, okruženog najbližim saradnicima sa naše scene! U susret 34. Beogradskom džez festivalu, ne treba propustiti jedinstvenu šansu da Duška Gojkovića čujemo u akciji sa orkestrom u kojem je počeo – Big bendom Radio Televizije Srbije, što upravo slavi jedinstveni jubilej u svetskim okvirima – punih 70 godina rada!

BONUS VIDEO: FAŠIZAM NIJE PAO SA NEBA U NAŠE ŽIVOTE, ON JE DUBOKO UKORENJEN! Snažnim govorom otvoren 52. BITEF! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.