DŽEZ ZA DŽ: Vladimir Tubić Kvintet na Platou Milana Mladenovića (VIDEO)
Foto: Promo, Nenad Radović

NAJAVA

DŽEZ ZA DŽ: Vladimir Tubić Kvintet na Platou Milana Mladenovića (VIDEO)

U subotu, 22. septembra u 13h

Objavljeno:

Dom omladine Beograda nastavlja koncept upoznavanja publike za savremenom beogradskom džez scenom, koji je započet 2013. godine, kroz serijal besplatnih koncerata “DŽEZ ZA DŽ”. Jednom nedeljno, u redovnom terminu matinea subotom od 13 časova, posetioci će imati priliku da čuju kvalitetne domaće džez izvođače. Pored održavanja pažnje javnosti o delatnosti Beogradskog džez festivala i podrške domaćoj džez sceni, ovaj ciklus koncerata ima za cilj i negovanje dobrog muzičkog ukusa i stvaranje nove džez publike, posebno među mladima.

Ako još uvek niste čuli za Vladimira Tubića, talentovanog gitaristu poreklom iz Banja Luke, pravo je vreme da se upoznate sa njegovim radom i njegovim prvim instrumentalnim albumom “Half Step Up”, na koncertu u Domu omladine u okviru serijala Džez za DŽ.

Vladimir Tubić rođen je 1992. godine u Banjaluci, Bosna i Hercegovina. Prvo gitarsko takmičenje osvaja već sa 16 godina, a sledi usavršavanje protkano putovanjima i istraživanjem muzike u nekim od najprestižnijih institucija za muzičku edukaciju. Učestvovao je u brojnim profesionalnim radionicama, internacionalnim projekatima, gostovao je na albumima drugih muzičara. Pohađao je edukativne programe na prestižnom Musician’s Institute u Los Anđelesu i u Subotici, kao i studije džez gitare u Beču, u klasi prof. Kristijana Havela.

Pokazavši veliku zrelost u zvuku, Vladimir je privukao mnogo pažnje muzičke zajednice, posebno u online svetu, sa redovnim podcastovima, besplatnim časovima i sadržajima na svojoj FB i Youtube stranici koje su pune kreativnih primera njegovog unikatnog pristupa improvizaciji u prepoznatljivom džez-fank-bibap stilu. Imao je priliku da svira sa legendarnim bubnjarem Dave Wecklom i sa mnogim muzičarima iz SAD na “Made in New York” festivalu u Crnoj Gori.

“Half Step Up” je gitariski instrumentalni album snimnjen u postavi kvarteta, sa devet originalnih kompozicija i sofisticiranih aranžmana baziranih na fjužn i smooth džezu, latin i funk nasleđu, a produkciju albuma potpisao je Miroslav Tovirac. Album je dobio veoma pozitivne kritike stručne javnosti i publike.

Prva promocija albuma održana je početkom godine u klubu Soul Society, kada su kao specijalni gosti nastupili Vasil Hadžimanov, Miroslav Tovirac i drugi istaknuti džez muzičari, a na koncertu u Domu omladine Vladimir Tubić Kvintet nastupa u postavi: Vladimir Tubić – električna gitara, Max Kochetov – saksofon, Stevan Milijanović – klavir , Aleksa Milijanović – bubnjevi i Branko Vučetin – bas gitara.

Koncerti se održavaju subotom od 13 časova, na popularnom Zidiću Doma omladine Beograda, odnosno na Platou Milana Mladenovića (u slučaju loših vremenskih uslova, nastupi će biti u Domu omladine Beograda).

BONUS VIDEO: FAŠIZAM NIJE PAO SA NEBA U NAŠE ŽIVOTE, ON JE DUBOKO UKORENJEN! Snažnim govorom otvoren 52. BITEF! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.