Hadži prodane duše nastupiće uz bivšeg basistu benda Whitesnake u Bugarskoj (VIDEO)
Foto: Promo

U INOSTRANSTVU

Hadži prodane duše nastupiće uz bivšeg basistu benda Whitesnake u Bugarskoj (VIDEO)

Četvrti po redu The Brava Balkan Fest, održaće se 21. i 22. septembra u malom mestu Dabrava

Objavljeno:

Pobednici jubilarne 50. Gitarijade u Zaječaru, Hadži prodane duše, nastupiće uz bivšeg basistu benda Whitesnake, Marka Mendozu, na međunarodnom The Brava Balkan festivalu u Bugarskoj.

Četvrti po redu The Brava Balkan Fest, održaće se 21. i 22. septembra u malom mestu Dabrava (otuda i The Brava) u blizini Blagoevgrada, u Bugarskoj. Uz headliner-a, Marka Mendozu, virtuoza na bas gitari, koji je u svojoj bogatoj karijeri sarađivao sa imenima kao što su: Blue Murder, John Sykes, Whitesnake, Thin Lizzy, Ted Nugent, Lynch Mob i Dolores O’Riordan iz Cranberries-a, na festivalu će nastupiti i rok bendovi iz regiona: Saints 'N' Sinners (Turska), Hadži prodane duše (Srbija), Last Expedition (Makedonija) i The Bullets (Grčka).

Domaća podrška biće bendovi The Lefties i Wasted Generation, dok će muzičari iz Rock School Sofia podučavati najmlađe kako da budu rok zvezde na, specijalno za festival organizovanoj, Dečijoj Rok Akademiji.

Užički alter rock bend Hadži prodane duše je ove godine izdao svoj prvi album pod nazivom „Racionalna manjina“ za PGP RTS. Album je sniman tokom 2017. godine i sadrži 10 numera.

„Veoma nam je drago što ćemo imati priliku da budemo racionalna manjina i van granica Srbije. Činjenica je da smo već svirali u Banja Luci, Han Pijesku i imali turneju po Crnoj Gori, ali je to, nekako, sve „domaći“ teren. Kako je ovo prvi put da nastupamo u EU, spremamo spektakl i nadamo se da su Bugari spremni.“

BONUS VIDEO: Film "Izgrednici" Dejana Zečevića izabran za srpskog kandidata za Oskara

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.