FESTIVAL ZVUK BEOGRADA: Haze & Ash, Dogs in Kavala i Turisti sviraju u KC Grad (VIDEO)
Foto: Promo

DRUGO IZDANJE

FESTIVAL ZVUK BEOGRADA: Haze & Ash, Dogs in Kavala i Turisti sviraju u KC Grad (VIDEO)

Festival će se održati u petak, 19. oktobra

Objavljeno: 10:05h

Ideja prvog festivala bila je, kao i sada, da se ujedine najbolji predstavnici cele jedne rok generacije kod nas, alternativne scene u zemlji i da se na taj način ujedno i promoviše grad Beograd kao muzički centar regiona, što jeste.

Glavni cilj ovog festivala je motivisanje bendova na ovoj sceni i rađanje kulture i tradicije velikih i bogatih rokenrol događaja u zemlji, čega nema dovoljno. Zbog toga su ovakvi događaji neophodni, a sa njima i ljudi i prostori angažovani oko podrške nezavisnoj muzičkoj sceni.

I ovoga puta izabrali smo bendove koji nikada do sada nisu zajedno nastupali, isto veče, na zajedničkoj koncertnoj večeri. Boško Bole Mijušković, basista beogradske grupe Straight Mickey and the Boyz, predvodi i grupu Turisti, koja je svojevrsni "porodični projekat" jer u bendu svira i Boškov brat Nikola.

Grupu Dogs in Kavala opisuju kao garažnu psihodeliju, retro-pop, nojz, a svakako spadaju u novi talas domaćeg alternativnog gitarskog zvuka.

Haze and Ash doleze iz Crne Gore, a bend su pre sedam godina osnovali Dario Vuksanović i Andrej Lovrić, koji su gitaristi i vokali, a na basu im se pridružio Luka Jovanović. Svoj doprinos pjesmi "Morning" dao je i gitarista Nebojša Ćulafić.

Festival je podržao Gradski sekretarijat za kulturu Grada Beograda. Cena karte je 400 dinara, i može se kupiti na ulazu.

BONUS VIDEO: Film "Izgrednici" Dejana Zečevića izabran za srpskog kandidata za Oskara

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.