FISH IN OIL NA KONCERTU: Objavljen kompletan snimak nastupa u DOB-u! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

u živom izdanju

FISH IN OIL NA KONCERTU: Objavljen kompletan snimak nastupa u DOB-u! (VIDEO)

Nastup povodom promocije trećeg izdanja grupe "Tri ključa", snimljen krajem 2016. godine, sada je dostupan na youtube platformi u celosti

Objavljeno:

Grupa Fish in Oil izvodi eklektičnu autorsku instrumentalnu muziku koja koketira sa različitim muzičkim stilovima: surfom, filmskom muzikom, bluzom, fri džezom, pankom, slobodnom improvizacijom i rokenrolom. U različitim postavama postoje od 1993. godine, a trenutno nastupaju u formaciji kvinteta koji čine gitarista i kompozitor Bratislav Radovanović, saksofonista Dušan Petrović, basista Branislav Radojković, perkusionista Veljko Nikolić (Papa Nik) i bubnjar Feđa Franklin.

Prvi album pod nazivom ,,Poluostrvo“ objavili su u maju 2012. godine za kragujevački SKC kada je krenula i koncertna afirmacija grupe. U narednom periodu nastupali su na većini značajnih domaćih festivala džeza i avangardne muzike, i objavili albume "Drnch" (Mascom) i "Tri ključa" (Metropolis).

Na promociji poslednjeg albuma, koja je trajala preko dva sata, gostovalo je i nekoliko renomiranih muzičara sa džez i fank scene, kao što su saksofonista Luka Ignjatović, trubač i trombonista Miloš Nikolić, i klavijaturista Vojno Dizdar.

BONUS VIDEO: Film "Izgrednici" Dejana Zečevića izabran za srpskog kandidata za Oskara

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.