Najstariji snimak Dejvida Bouvija prodat za skoro 40.000 funti! (VIDEO)
Foto: fonet

vrtoglave cifre

Najstariji snimak Dejvida Bouvija prodat za skoro 40.000 funti! (VIDEO)

Traka je otkrivena ranije ove godine na jednom tavanu, u staroj košari za hleb

Objavljeno: 09:20h

Najstariji poznat snimak Dejvida Bouvija, nastao kada je ovaj umetnik imao 16 godina i bio pevač u bendu Konrads, prodat je na aukciji u Velikoj Britaniji za gotovo 40.000 funti!

"Omega aukcije", organizacija specijalizovana za muziku sa severozapada Engleske, objasnila je da je "licitacijsko ludilo" vezano za memorabilije dovelo do toga da demo traka dostigne četvorostruko veću cenu od prvobitno projektovane. Prodata je za tačno 39.360 funti, kažu iz organizacije.

Traka je otkrivena ranije ove godine na jednom tavanu, u staroj košari za hleb.

Pesma "I Never Dreamed" snimljena je u studiju 1963. godine kada su iz grupe Konrads pitali Bouvija, tada poznatog po svom pravom imenu Dejvid Džons, da otpeva glavni vokal. Promotivni materijali tada nepoznatog pevača, uz fotografije i dokumente koji su pripadali bendu, takođe su prodati i to za 17.130 funti, dok je poster grupe iz 1963. godine "otišao" za 6.600 funti.

Bouvi je vrlo brzo napustio grupu Konrads, da bi slavu dostigao šest godina kasnije, kada je već nastupao kao solo umetnik. To je bilo kada je izdao "Space Oddity" o izmaštanom liku astronauta Majora Toma.

Bouvi je stekao reputaciju jednog od najinovativnijih umetnika u roku tokom pet decenija duge karijere. Eksperimentisao je sa soulom, diskom, džezom, i ambijentalnom muzikom. Preminuo je 2016. godine od posledica raka, dva dana pre nego što je obavljen njegov poslednji album "Blackstar".

BONUS VIDEO: Film "Izgrednici" Dejana Zečevića izabran za srpskog kandidata za Oskara


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.