Rok-fank trio Fitnes izdao album "Idemo negde, idemo kući" (VIDEO)
Foto: Printscreen/youtube

Kragujevac uzvraća udarac

Rok-fank trio Fitnes izdao album "Idemo negde, idemo kući" (VIDEO)

Album je na CD formatu objavio kragujevački Dom Omladine, a putem digitalnih platformi beogradski izdavač Odličan Hrčak.

Objavljeno:

Poznati kragujevački sastav Fitnes, drugo lice braće Furunović (Popečitelji), je objavio novi album. Album pod nazivom “Idemo negde, idemo kući” je na CD formatu objavio kragujevački Dom Omladine i to je prvo muzičko izdanje ove gradske institucije u njenoj bogatoj istoriji. Ovo izdanje je objavljeno i putem digitalnih platformi u izdanju beogradske izdavačke kuće Odličan Hrčak.

Bučan, instrumentalni rok-fank, prepoznatljivi, slobodni izraz i sirova produkcija karakterišu ovaj album koji je snimljen u prostorijama Doma omladine i studiju Trafika. Na njemu se nalazi 12 numera, uključujući i dve bonus pesme.

Bend je ovo izdanje najavio objavljivanjem video spota za naslovnu numeru, a objavljen je i video rad za numeru “Crni Čovek”. Montažu spota potpisuje Saša Furunović, a u videu je korišćen materijal iz performansa „Crni čovek“, multimedijalnog umetnika Mateje Ristića sa kojim Furunovići imaju dugogodišnju saradnju. Kameru i fotografiju na ovom materijalu potpisuje Dragan Vildović, a produkciju Nenad Veličković.

Bend Fitnes je instrumentalni rok sastav iz Kragujevca čije stvaralačko jezgro čine braća Furunović (Saša, Goran i Aleksandar). Grupa postoji od 2003. godine i za to vreme je promenila nekoliko postava. Saša i njegov najmlađi brat Aleksandar su osnovali bend, a 2009. godine im se priključuje Goran, pa Furunovići zajedno kreću u slobodnu adaptaciju svojih muzičkih ideja, pod imenom Fitnes. U pitanju je off projekat članova grupe Popečitelji - Saše i Gorana Furunovića.

BONUS VIDEO: Film "Izgrednici" Dejana Zečevića izabran za srpskog kandidata za Oskara

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.