Frontmen Radioheada snimio muziku za rimejk horor klasika Suspiria (VIDEO)
Foto: Printscreen/youtube

debituje u ovoj ulozi

Frontmen Radioheada snimio muziku za rimejk horor klasika Suspiria (VIDEO)

Tomu Jorku ovo je prvi put u karijeri da snima muziku za film

Objavljeno: 10:40h

Muzika za film "Suspiria", reditelja Luke Gvadanjina, stiže u oktobru.

Najavljen je i saundtrek Toma Jorka, frontmena grupe Radiohead, koji će biti objavljen 26. oktobra za izdavačku kuću XL Recordings. Prva pesma koje se pojavila na internetu zove se "Suspirium" a Jork ju je podelio prethodno u formatu tizera na društvenim mrežama.

Ovo je prvi put da Tom Jork snima muziku za film, te se tako priključio svom kolegi iz benda Džoniju Grinvudu, koji je stigao i do nominacija za Oskare snimajući muziku za filmove Tomasa Andersona.

Govoreći o svom novom iskustvu, Jork je istakao da ga je za ovaj saundtrek naročito inspirala Vangelisova muzika za film "Blade Runner". Tokom vikenda film je imao premijeru na Venecijanskom filmskom festivalu, a Jork je prisustvovao premijeri i okruglom stolu gde je proces komponovanja uporedio sa "stvaranjem magije".

"Suspiria" je rimejk istoimenog italijanskog horor filma, koji je 1977. režirao Dario Arđento. Ubrzo su usledili i nastavci "Inferno" i "Majka suza", koji su zajedno činili horor trilogiju o tri zle sestre veštince. Ovaj film je tokom godina postao najznačajnije Arđentovo ostvarenje, koje je osvojilo pregršt nagrada i postalo klasik žanra.

BONUS VIDEO: PRIKLJUČILA SITAR NA POJAČALO: Zvuk koji je dobila ravan je BOŽANSKOM!

(Espreso.co.rs/Pitchfork.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.