Childish Gambino ponovo podelio javnost novim spotom: Na udaru Mišel Obama, Tramp, Kanje Vest (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

kontroverzni umetnik

Childish Gambino ponovo podelio javnost novim spotom: Na udaru Mišel Obama, Tramp, Kanje Vest (VIDEO)

Nakon planetarnog hita "This is America", američki glumac i reper Donald Glover još jednom je snimio provokativni video

Objavljeno: 09:58h

U novom, animiranom spotu, Childish Gambino se kreće kroz tipično američko pregrađe naseljeno Afroamerikancima. Međutim, u "ulogama" crtanih junaka nalazi se čitav niz poznatih američkih hip-hop umetnika, od Drejka i Kanje Vesta do Niki Minaž i Trevisa Skota, postavljenih u razne situacije - od vožnji biciklom do igranja dečijim igračkama nalik na lego kocke.

Najveću pažnju je izazvao deo spota u kome Mišel Obama teši uplakanog repera Kanje Vesta, koji nosi nosi kačket "Make America Great Again" (promotivni slogan iz predsedničke kampanje Donalda Trampa).

Mnogim komentatorima na Tviteru je stavljanje supruge bivšeg predsednika Baraka Obame u ovaj kontekst bilo uvredljivo, dok su drugi smatrali da ona ovde predstavlja "majčinsku figuru" za repera.

Bilo je i onih "teoretičara" koji su primetili da zagrljaj Mišel Obame i Kanje Vesta podseća na njen zagrljaj sa Džordžom Bušom:

Bilo kako bilo, Childish Gambino/Donald Glover još jednom je naterao internet zajednicu da se bavi njegovim spotom, i kroz naizgled bezbrižan i jednostavan narativ uspeo je da provuče suptilnu socijalno-političku provokaciju.

BONUS VIDEO: PRIKLJUČILA SITAR NA POJAČALO: Zvuk koji je dobila ravan je BOŽANSKOM!

(Espreso.co.rs / Billboard.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.