Super džez trio dolazi u Srbiju: Čestnat, Vilijams i Vajt na Nišvilu! (FOTO)

velika imena

Super džez trio dolazi u Srbiju: Čestnat, Vilijams i Vajt na Nišvilu! (FOTO)

Trojica legendarnih džez muzičara dolaze u avgustu na niški džez festival
Objavljeno:
"Klavirski" super trio u kojem su, prema rečima kritičara "Time magazina": "najbolji klavirista svoje generacije" - Sajrus Čestnat, "ključni sajdmen modernog džeza" - kontabasista Baster Vilijams i jedan od od "utemeljivača jazz-rocka" legendarni bubnjar - Leni Vajt, Samostalni referenti: Počelo je kao bend, a 20 godina traje kao familija! (FOTO) (VIDEO)
Printscreen/Youtube/Neal Smith Jazz
Ovaj trio predvodi fantastični klavirista Sajrus Čestnat, kojeg mnogi smatraju pravim nastavljačem „klasične“ pijanističke džez tradicije čije je osnove postavio Jelly Roll Morton,
Printscreen/Youtube/tvorisvet
Na listi muzičara koji su snimali i nastupali sa najvećim brojem velikih imena džeza, jedan od najvećih kontarbasista današnjice Čestnat Vilijams je u samom vrhu – a taj “kvantitet” i dodatno potvrđuje umetničke kvalitete ovog vrsnog džezera. a uz vanredne studije na Combs College of music već je uveliko pratio poznate pevačice.
Printscreen/Youtube/NYU Steinhardt Jazz Studies
Iako samouk, Leonard Vajt III, poznatiji kao Leni Vajt jedan je od poslednjih velikih inovatora na bubnjevima i kako mnogi opravdano tvrde - jedan od utemeljivača jazz – fusion pravca.
učestvovao je u snimanju albuma Milesa Davisa “Bitches Brew”

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.