Preminuo pijanista Nik Kejvovog benda The Bad Seeds (VIDEO)
Foto: Printscreen/youtube

tragedija

Preminuo pijanista Nik Kejvovog benda The Bad Seeds (VIDEO)

Konvej Sevidž je preminuo u 58. godini života

Objavljeno:

Muzičaru koji se pridružio "Sidsima" 1990. godine, dijagnostikovan je tumor na mozgu 2017.

"Naš voljeni Konvej preminuo je u subotu uveče", potvrdio je bend.

"Član Bad Seeds skoro 30 godina, Konvej je bio je bio anarhična nit kroz sve koncertne nastupe grupe. Svi su ga voleli, od članova benda do fanova"

"Zabavan, jeziv, sentimentalan, toplog srca, nežan, pošten...on je bio sve to i bukvalo je imao dar zlatnog glasa, visok, sladak i porinut u soul"

Prisećajući se sopstvenih iskustava, Kejv je napisao: "Na pijanu noć, u četiri ujutru, u hotelskom baru u Kelnu, Konvej je zaseo za klavir i pevao nam "Streets of Laredo" u svom slatkom, melanholičnom stilu. Svet je u tom trenutku stao. Nije bilo nijednog suvog oka u prostoriji. Zbogom Konvej, nema nijednog suvog oka ni sad. S ljubavlju, Nik i Bad Seeds.

Konvej se 1990. priključio grupi na njihovom šestom albumu "The Good Soon" i nastavio je da svira na nizu narednih ploča, među kojima su ‘Murder Ballads’, ‘The Boatman’s Call’, ‘Abattoir Blues/The Lyre of Orpheus’ i ‘Dig, Lazarus, Dig!!!’

BONUS VIDEO: DECA JAVNOG SERVISA OBELEŽILA JUBILEJ KUĆE: Koncertom na Tašmajdanu proslavljeno 60 godina RTS-a! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs / NME)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.