Muzika sa svih strana sveta: Festival Todo Mundo počinje danas! (VIDEO)
Foto: Promo

World music u beogradu

Muzika sa svih strana sveta: Festival Todo Mundo počinje danas! (VIDEO)

Ovogodišnje, sedmo izdanje festivala Todo Mundo biće održano od 30. avgusta do 2. septembra.

Objavljeno:

Publika će moći da vidi i čuje muzičare sa četiri kontinenta u Dvorani Kolarčeve zadužbine i Studentskom kulturnom centru. Na otvaranju u Kolarcu, budimpeštanski bend "Csangallo" predstaviće zanimljivu mešavinu Balkana i Čangoš tradicije, dok će ovdašnjoj publici poznata sarajevska "Divanhana", zajedno sa turskom pevačicom Suzan Kardeš, doneti svoje posebno viđenje sevdaha.

Na festivalu će, prvi put u Srbiji, nastupiti trio "Barmer Boys" iz Radžastana u Indiji, sa iskustvom velikih evropskih i američkih turneja. Drugi trio dolazi sa Kipra: "Monsieur Doumani".

Završno veče zaokružiće legenda muzike Gane, King Ajisoba (Ayisoba), koji se pred beogradsku publiku vraća posle godinu i po dana.

Domaća scena će biti predstavljena slavljeničkim nastupom grupe "Institut". Veče pre toga će beogradski kvartet "Naked", odmah nakon koncerta iranske pevačice Golnar Šahjar (Shahyar) i njenog novog međunarodnog projekta, konačno pred domaćom publikom pokazati zbog čega su postali najtraženiji world music sastav iz Srbije, poručuju organizatori. Na festivalu Todo Mundo oni će nastupiti između turneja u Južnoj Koreji i Brazilu.

Ulaznice za koncert u Kolarcu se mogu kupiti na blagajni Kolarca po ceni od 1.000 i 800 dinara, a karte za koncert u SKC-u se mogu kupiti u klubu SKC-a po cenama 400 dinara za 31.8, a po 600 dinara za 1. i 2. septembar.

Specijalni komplet za sve tri večeri u SKC košta 1300 dinara.

PROGRAM

30.08. Dvorana Kolarčeve zadužbine

  • Csangallo (Mađarska)
  • Divanhana & Suzan Kardes (BiH/Turska)

31.08. SKC

  • Golnar & Mahan (Austrija/Iran/Kanada)
  • Naked (Srbija)

01.09. SKC

  • Institute (Srbija)
  • Barmer Boys (Indija)

02.09. SKC

  • Monsieur Doumani (Kipar)
  • King Ayisoba (Gana)

BONUS VIDEO: Sea Dance Festival: Evo ko su sve izvođači!

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.