SRBI SE OKUPLJAJU U PRIZRENU: Počinje treći Međunarodni festival srednjovekovne muzike!
Foto: Promo

FESTIVAL MUZIKE

SRBI SE OKUPLJAJU U PRIZRENU: Počinje treći Međunarodni festival srednjovekovne muzike!

Festival će biti održan u Prizrenu od 24. do 26. avgusta

Objavljeno: 16:47h

Međunarodni festival srednjovekovne muzike – Medimus, u organizaciji Društva prijatelja manastira Svetih arhangela kod Prizrena, biće održan u carskom gradu, Prizrenu, od 24. do 26. avgusta, saopštila je Televizija „Hram“.

Medimus, treći po redu, ove godine će trajati tri dana, a publika će u nesvakidašnjem ambijentu, atrijumu crkve Svetog Spasa, imati priliku da prati nastupe Divne Ljubojević i ansambla Melodi, Vere Zloković i grupe Muzika Antika, Kraljevski red Vitezova, te grupe Cašiopea iz Nemačke, Capella carniola iz Slovenije i Bourdon iz Mađarske.

Divna Ljubojević
Divna Ljubojević foto: Promo

O bogatoj muzičkoj tradiciji Prizrena svedoči i podatak da je u tom gradu do 1999. godine radila muzička škola „Josip Slavenski” i da su mnogi Prizrenci znali da sviraju, jedan i više instrumenata.

Prethodne festivale pohodili su i Srbi iz Prizrena, njih oko 30 koliko ih danas živi u tom gradu, zatim oni iz enklava širom Kosova i Metohije, kao i Srbi iz uže Srbije. No, kako je Prizren i značajna turistička destinacija, do sada je i veliki broj stranih turista prisustvovao koncertima, a u publici je bilo i Albanaca, mahom profesora muzičkih škola.

Medimus
Medimus foto: Promo

Festival se organizuje uz podršku Fondacije Sveti Arhangeli i Doma kulture Gračanica. Generalni pokrovitelj je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Republike Srbije, Mađarska je zemlja partner a generalni medijski pokrovitelj Festivala srednjovekovne muzike u Prizrenu je Televizija „Hram“.

Društvo prijatelja Svetih Arhangela organizuje i odlazak na ovaj festival uz obilazak srpskih svetinja na Kosovu i Metohiji.

Medimus
Medimus foto: Promo

Bonus video

Igor Ćuzović, zamenik glavnog urednika na portala Espreso.co.rs, gostovanje na Hepiju! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.