BAJAGA SPREMIO ŠOK ZA BRANITELJE KOJI SU MU ZABRANILI KONCERT: Nimalo im se neće svideti njegov PLAN sa hrvatskim bendom!
Foto: Nebojša Mandić

muzika iznad politike

BAJAGA SPREMIO ŠOK ZA BRANITELJE KOJI SU MU ZABRANILI KONCERT: Nimalo im se neće svideti njegov PLAN sa hrvatskim bendom!

- A to što su nas zvali da dogodine sviramo zajedno na beogradskom "Bir festu" na Ušću će se sigurno desiti - kaže Momčilo Bajagić

Objavljeno: 14:59h

Bajaga i "Instruktori" našli su se u centru pažnje celog Balkana nakon što im je zabranjeno da sviraju u Karlovcu, jer se to nije dopalo hrvatskim braniteljima.

Kada su hteli da ih zamene "Hladnim pivom" hrvatski rok sastav je to solidarno odbio i oduševio mnoge fanove širom Srbije i regiona.

Bajaga je sa svojim "Instruktorima" zatim održao uspešan koncert u Puli, pred 6.000 posetilaca.

Na pitanje "Novosti" da li su bili gladijatori ili imperatori antičkog rimskog amfiteatra, Momčilo Bajagić juče je rekao:

- Bili smo jedni od umetnika koji su imali sreću da sviraju u tom impresivnom zdanju, u koje kad kročite osetite silne vekove koji su prohujali. A kad se ono osvetli, kad se donese dobra oprema i dođe divna publika kao što je došla u subotu, onda sve bude super. Koncert u pulskoj Areni bio je početak zvanične promocije našeg novog albuma "U sali lom", a u beogradskoj "Areni" sviraćemo 1. decembra.

Na pitanje da li je bilo ikakvih neprijatnosti, Bajaga je rekao:

- Moguće je da su negativne stvari iznošene prethodnih dana pojačale emociju kod ljudi koji ne misle tako. Atmosfera je bila nabijena emocijama, a publika je od početka do kraja pevala sve pesme sa nama. Svirali smo tri sata i imali četiri bisa. Koncert je snimala "Kroacija rekords" i objavićemo blu-rej DVD, pa ko nije bio, imaće priliku da vidi kako je bilo.

Srpska rok legenda za "Novosti" je pojasnio i čitavu situaciju za otkazivanjem koncerta u Karlovcu.

- Imali smo usmeni dogovor da sviramo na festivalu piva u Karlovcu, ali su nam pre nekoliko dana javili da se tome protive branitelji. Rekli smo okej, jer nismo ni potpisali ugovor, posle čega se digla frka. Nisam reagovao, jer ne znam kako da reagujem. Ista priča sa neproverenim optužbama ponavlja se svake dve-tri godine. Svi znaju kakvi su mi stavovi. Godinama unazad sviram svuda u regionu, konkretno u Karlovcu sam svirao dvaput u poslednjih 10 godina, jedne godine smo čak imali turneju od 11 koncerata po Hrvatskoj koju je organizovalo "Karlovačko pivo". Ovo su više stvari iz domena političkih prepucavanja i tabloida. Najbolji demanti je slika iz pulske Arene sa pesme "Zažmuri", ili bilo koje druge.

"Hladno pivo" je oduševilo domaće rokere, jer kako priča Bajaga, nisu se nikada previše prisno družili:

- Nismo se nikad prisno družili, ali znam momke i znam da su okej. To je sa njihove strane bio drugarski i hrabar potez. Zahvalio sam na podršci Miletu Kekinu, koji je uvek imao ispravne stavove i pesme. Ko zna, možda zajedno i snimimo nešto. A to što su nas zvali da dogodine sviramo zajedno na beogradskom "Bir festu" na Ušću će se sigurno desiti.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.