DIRLJIVO OPRAŠTANJE OD OLIVERA DRAGOJEVIĆA: Na kraju komemoracije svi su spontano zapevali VERUJ U LJUBAV! (VIDEO)
Foto: Index.hr printscreen

ODLAZAK VELIKANA

DIRLJIVO OPRAŠTANJE OD OLIVERA DRAGOJEVIĆA: Na kraju komemoracije svi su spontano zapevali VERUJ U LJUBAV! (VIDEO)

On će biti sahranjen sutra u rodnom mestu

Objavljeno:

Oliver Dragojević, hrvatski muzičar, umro je u nedelju u splitskoj bolnici u 70 godini života, nakon što je izgubio bitku s teškom bolešću.

Prvo je u 11 sati u HNK Split održana komemoracija za Olivera, zatim će u 18:50 početi ispraćaj preko Rive sve do Lučke kapetanije, gde će se u 19:50 kovčeg ukrcati u katamaran za Velu Luku, u kojoj će se u sredu u 18 sati na mesnom groblju sv. Roka po lokalnim običajima obaviti sahrana.

U splitskom HNK su se okupili članovi porodice, državni vrh, kolege i prijatelji pokojnog splitskog pevača. Komemoracija je započela klapskom izvedom pesme "Moj galebe", a onda su na pozornici posebnu posvetu Oliveru održali Jakša Fiamengo, Džiboni, Tomislav Mrduljaš i Nikša Bratoš.

Svi su plakali, ne samo oni, već i svi u dvorani. Džiboni je jedva dolazio do reči dok je prepričavao jednu Oliverovu priču.

- Dragi prijatelji, ima jedna slika od pre dve godine. Zima. Oliverova kuća. Prva vrata, prvi sused je ribarnica. S druge strane jedna konoba zove se Ribar i gledam ga kako se veže. Zima, strašna bura. Veže se i on i sinovi. Nosi kesu s ribom što su uvatili. To je ta slika koju želim podelit s vama. Njegovo rodno misto. Kuća, familija, njegovo more. Di je tu muzika? Slika je puna muzike. I Stine i Nocturno i Cesarica i Moj lipi anđele... Oliver, najslavniji, najveći. Ima jedna priča koju ću imat do kraja života. Kad je Oliveru pozlilo pre deset godina i govore mu - čuvaj se, pazi šta radiš - i onda jedan čovik je reka: 'Olivere, čuvaj se, ako nam odeš ti onda smo propali.' Oliver je rekao da je na svom brodu on i kapetan i sluga i takav je bio u svim segmentima života. Prvi, a za sebe uvek zadnji. Želeo bih reći svom kapetanu da je sve kako triba i da je svo ovo more samo za te - završio je uplakani Gibonni.

Skoro deset minuta trajao je aplauz posvećen Oliveru, nakon čega su svi u pozorištu spontano počeli pevati Vjeruj u ljubav.

Dva broda Hrvatske ratne mornarice, raketne topovnjače RTOP-21 Šibenik i RTOP-42 Dubrovnik, učestvovaće danas u Splitu na ispraćaju Olivera Dragojevića, gde će od gata sv. Nikole isploviti prema Veloj Luci, saopštili su iz hrvatskog Ministarstva obrane.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.