NIJE IZGUBILA SAMO DALMACIJA, IZGUBIO JE JEDAN PROSTOR I JEDAN JEZIK! Srbin koji je bio PRIJATELJ Oliveru, oprostio se od njega potresnim rečima!
Foto: Beta

emotivan trenutak

NIJE IZGUBILA SAMO DALMACIJA, IZGUBIO JE JEDAN PROSTOR I JEDAN JEZIK! Srbin koji je bio PRIJATELJ Oliveru, oprostio se od njega potresnim rečima!

Legendarni pevač Oliver Dragojević izgubio je bitku sa opakom bolešću u 71. godini života

Objavljeno:

Juče nije izgubila samo Dalmacija, samo Hrvatska, juče je izgubio ceo jedan prostor, jedan jezik, kaže novinar i bliski prijatelj Olivera Dragojevića, Peca Popović.

Oliver je publiku osvajao svojim baladama i na tom emotivnom planu nije nađen lek jer medicina nije našla odgovor. I kada takvi odlaze odnose uvek deo vas. Nije samo izgubila Dalmacija izgubio je jedan prostor, jedan jezik i jedan emotivni zavičaj u kome smo svi rasli i nešto prepoznavali i nešto zavoleli, kaže Peca Popović.

Navikli smo na sliku Dalmatinaca kao mačo muškaraca koji stalno pobeđuju, a Oliver je na scenu izneo sliku Dalmatinca koji se ne boji da bude pobeđen, da pati i tuguje i nije se stideo da to podeli sa nama, pričao je u emisiji na TV Prva Peca Popović i nastavio sa nostalgičnim sećanjem na svog prijatelja:

- Mnogi su za Olivera govorili da je Rej Čarls ovih prostora zato što kada izađe na binu on iznosi celu muzičku civilizaciju, jednu prošlost koja ne deluje kao da je mediteranska jer je on zanate učio po klubovima Zapadne Evrope gde su učili najbolji srpski, hrvatski i bosanski pevači.

Jednom prilikom posle koncerta u Las Vegasu, Oliver je u baru počeo da svira evergrin i da peva Bitlse , a to su bili muzičari koju su na njega ostavili veliki utisak i od kojih je učio.

Oliver Dragojević
Oliver Dragojević foto: Beta/Denis Cerić

Veliki muzičari ne sviraju samo za novac, sviraju kada osete potrebu da podele to čudo koje imaju u sebi, a Oliver potiče iz porodice muzičara koji su od Australije do Južne Amerike sticali svoje znanje i učili tako da nije čudo što smo imali takvog čoveka.

Oliver se prvi put poklonio beogradskoj publici u Domu sindikata 1977. godine, a kada se pojavio na sceni rekao je zovite me Paun. Na binu je izašao u neobičnom sakou sa aplikacijama i nakon koncerta je rekao da je imao tremu.

Oliver Dragojević je mnoga važna priznanja osvojio upravo u Beogradu i to je beogradska publika prepoznala uprkos tome što su ga mnogi kritikovali.

Bonus video

NATAŠA JE GLEDALA KAKO PADA, A ONDA SVE IZNENADILA SVOJIM POTEZOM: Pevačica otkrila detalje o VOLJENOJ OSOBI! (VIDEO)!

(Espreso.co.rs / Prva.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.