Kontroverzni umetnik GOLDI ZA ESPRESO: Ja sam BENDŽAMIN BATON BREJKBITA!
Foto: Profimedia

U susret Belgreat festivalu

Kontroverzni umetnik GOLDI ZA ESPRESO: Ja sam BENDŽAMIN BATON BREJKBITA!

Ove jeseni predstaviće album "Act one - music for Inanimate objects", a u subotu 28. jula nastupa na festivalu Belgreat u Barutani

Objavljeno:

Kliford Džozef Prajs, u narodu poznatiji kao Goldi, pravi je renesansni lik. Kroz listu njegovih zanimanja, od kasnih osamdesetih do danas, prelamaju se ulična i visoka kultura, estrada i umetnost, mejnstrim i andergraund. Kao pravog predstavnika savremenog doba i eklekticizma koji prevazilazi žanrovske granice i podele, danas je teško svrstati ga u bilo kakvu fioku. Karijeru je započeo kao grafiti umetnik, da bi se devedesetih etablirao kroz britansku rejv scenu te razne varijacije alternativne elektronske muzike, i na tom polju je doživeo svoje parče slave.

U pravom hedonističkom maniru, njemu ni to nije bilo dosta, već je duboko zaronio u različite pore pop kulture, filmske i televizijske industrije. Ako i niste slušali njegovu muziku, pamtićete ga po rolama u jednom od filmova o Džejmsu Bondu (“Svet nije dovoljan", 1999.) ili kultnom “Sneču” Gaja Ričija. U 21. veku njegova vidljivost doseže maksimum kroz niz britanskih rijalitija u kojima se pojavljivao, te zahvaljujući burnom privatnom životu koji je punio stranice tamošnje žute štampe.

Ove jeseni predstaviće svoj novi projekat Subjective, s kojim će objaviti album "Act one - music for Inanimate objects" za etiketu Sony Music Masterworks.

Pre svega toga, u Beogradu ga gledamo na festivalu Belgreat u Barutani, u subotu 28. jula.

“Kroz novi album predstavljam svoju viziju zvuka Brajana Ina i Ričija Sakamota. Umetnici uvek evoluiraju, a ja uživam dok mi je osmeh zvezda vodilja”, kaže Goldi. “A na Beogradskom koncertu možete da očekujete NAJVEĆU ŽURKU SVIH VREMENA”, dodaje ushićeno!

Njegov privatni život je u dobroj meri uticao i na aktivnosti kojima se bavio poslednjih godina. Naročito nas je zanimalo zbog čega je učestvovao u tolikim rijaliti programima, i da li može da razdvoji svoju privatnu od umetničke persone. Što se toga tiče, Prajs je jasan: “Morao sam da isplatim svoj razvod – to je sva nauka! Da li je uopšte moguće razdvojiti privatni život i umetnost?”, pita se on.

A na koji način razmišlja o svojoj filmskoj karijeri, nakon nekoliko zapaženih uloga? “Najviše bih voleo da radim sa Polom Tomasom Andersonom. Dovoljno je pomenuti njegov film Magnolija”, priznaje Goldi. O današnjim superherojskih filmovima i svom mogućem aranžmanu u tom kontekstu, duhovito kaže: “Ja sam Bendžamin Baton brejkbita!"

Otkako je na sceni, a to je dobrih tridesetak godina, Velika Britanija je iznedrila mnoge nove muzičke pravce i njihove heroje. Goldi razmišlja i o situaciji na sceni danas: “Kultura se uvek kreće u smeru koji omladina diktira, i na neki način je reflektuje. To se ne može poricati i to je predivno. Sa druge strane, ljudima je pažnja jednostavno prekratka. Ipak je potrebno vreme da bi se zaista uživalo u različitim formama umetnosti. Što se mene lično tiče, uvek ima zaista mnogo stvari koje spremam – filmska muzika, još projekata sa velikim orkestrima, tek se zagrevam”.

U privatnom životu ga sve više ispunjava joga. “Vau! Kada se nađem u tom trenutku – kada je osećaj toliko intenzivan i potpun – to je najbolja droga"!

BONUS VIDEO: PETROVARADIN PUCA: Rekordna poseta Egzita uz Alis Merton i kraljeve elektro ritma! Žurka do zore! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.