POZNATI MUZIČARI POZIVAJU NA SPEKTAKL: Bokante bend sutra na Kalemegdanu
Foto: Promo

Poklon karte

POZNATI MUZIČARI POZIVAJU NA SPEKTAKL: Bokante bend sutra na Kalemegdanu

Poklanjamo vam karte za koncert Bokantè benda, koji se održava sutra na Kalemegdanu

Objavljeno:

Ukoliko želite da budete deo ovog fantastičnog koncerta, potrebno je da nam pošaljete mail na redakcija@espreso.co.rs, prvih pet dobija po dve karte.

Osnivač trenutno najpopularnijeg njurorškog džez benda Snarky Puppy, Majkl Lig (Michael League), pokrenuo je world music i džez super grupu - Bokantè. Oni će 26. jula zatvoriti drugu po redu seriju koncerata Musicology Sessions, koncertom u klubu Bitef Art Cafe.

Pijanista i kompozitor, Vasil Hadžimanov, se javio iz Šibenika putem videa u kojem je apelovao na širu javnost da budu otvoreni i prema bendovima čije pesme možda ne znaju napamet, ali koje svakako vredi čuti na ovim prostorima.

“Postoji opasnost da će jedna vrsta muzike potpuno nestati, zbog tone šunda i jedne te iste matrice koja se servira ovoj publici.”, zaključio je poznati muzičar. “Dolaskom na koncert vi dajte podršku organizatorima da i u budućnosti dovode kvalitetne izvođače, i jačate njihovu volju da ne pokleknu pred sveprisutnom degradacijom muzike.”

Pored Vasila podršku Musicology Session festivalu poslali su Marčelo i njegov bend Napeti kventet, kao i kantautorke Ana Ćurčin i Aleksandra Denda.

Bokante na kreolskom značu “razmena”. Marčelo i članovi njegovog benda su objasnili da nije bilo te razmene, oni se nikada ne bi ni povezali kao muzičari. Razmena je ključna i u životu, kako bi se prevazilazile razlike i problemi sa kojima se društvo današnjice susreće.

Pesme grupe Bokante su na kreolskom, takozvanom jeziku robova, koji podseća na francuski od kojeg je i nastao u susretu sa afričkim dijalektom. Pevačica Malika peva o mnogim aktuelnim političkim pitanjima pod parolom da muzika zaista može da promeni svet ako se “adresira slon u prostoriji”.

Kantautorka Ana Ćurčin je opisala Bokante kao bend koji nudi slušaocima nešto promišljeno, angažovano, lepo i neverovatno muzikalno, dok se Aleksandra Denda javila direktno iz njujorškog Central Parka. Obe su putem videa istakle značaj Musicology projekta i pozvala sve da joj se pridruže na koncertu u Bitefartcafe Summer Stage-u na Kalemegdanu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.