GLEDAJTE LIVE OTVARANJE: Svetska baletska superzvezda Sergej Polunjin i Almasian Symphony otvaraju EXIT festival!
Foto: Promo

exit 2018

GLEDAJTE LIVE OTVARANJE: Svetska baletska superzvezda Sergej Polunjin i Almasian Symphony otvaraju EXIT festival!

Ovogodišnji EXIT biće otvoren uz pravi spektakl

Objavljeno:

Nakon prošlogodišnjeg govora aktivista iz globalnog pokreta Standing Rock, te dirljivih i inspirativnih reči jednog od najboljih svetskih motivacionih govornika Nika Vujičića, uz finalno izvođenja dela predstave "Kosa" sa preko 30 glumaca na sceni, i ovogodišnji EXIT biće otvoren uz pravi spektakl! Nakon što u četvrtak, 12. jula na glavnoj bini nastupi alt-rok diva LP, uslediće veliki muzičko-scenski performans, inspirisan ličnim osećajem slobode koja je tema ovogodišnjeg festivala. Tako će i prvi put u istoriji Exita na glavnoj bini nastupiti jedna od najvećih baletskih zvezda našeg doba - Sergej Polunjin! Ovaj pravi Džejms Din baletskog sveta, igrač, glumac i koreograf, osvojio je planetu svojim nastupima sa gotovo svim najvećim svetskim baletskim ansamblima, te sa devetnaest godina postao najmlađi prvak londonskog Kraljevskog baleta. Polunjin je nastupao na daskama Milanske skale, u Boljšoj teatru i pozorištu Stanislavski u Moskvi, te londonskom Rojal Albert Holu, i brojnim drugim scenama širom planete. Poznat je i po svom buntovništvu protiv establišmenta i pozivima da se klasičan balet izvuče iz elitističkih krugova.

Finale ceremonije otvaranja režira mlada novosadska rediteljka Sonja Petrović, a Polunjinu će se pridružiti preko 40 izvođača na sceni, kao i Almazian Symhony, atraktivni orkestar od 25 devojaka, predvodjen Khachatur Almazianom, jermenskim virtuozom na violini, koji izvodi klasiku u crossover stilu! Nakon ceremonije će tradicionalno uslediti vatromet, posle kojeg na scenu izlazi art-pop diva Fever Ray, a posle nje i trenutno najpopularnije svetske hip-hop zvezde, američke grupa Migos!

Ovaj jedinstveni događaj na glavnoj bini EXIT festivala biće održan u četvrtak, 12. jula, sa početkom u 22:45h po lokalnom vremenu (GMT+1), na Petrovaradinskoj tvrđavi, u Novom Sadu u Srbiji.

Ceremonija otvaranja moći će da se prati putem linka:

https://www.facebook.com/exit.festival/videos/10156448912698698/

Prošlogodišnje otvaranje festivala, kada su se pred krcatom Petrovaradinskom tvrđavom publici obratili poznati motivacioni govornik Nik Vujičić i aktivisti Standing Rock pokreta iz plemena Sijuksa, koji su pozvali svetske lidere na mir i solidarnost, pratio je višemilionski auditorijum putem prenosa uživo na zvaničnoj Facebook stranici EXIT festivala koji je prenelo na desetine globalnih medija.

EXIT festival biće održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i predstaviće neke od najtraženijih svetskih zvezda kao što su Migos, Grace Jones, David Guetta, Martin Garrix, French Montana, Ziggy Marley, Fever Ray, ZHU, LP, Alice Merton, Nina Kraviz, Richie Hawtin, Adam Beyer b2b Ida Engberg, Maceo Plex, Solomun, Amelie Lens, Ben Klock, Joseph Capriati, Dog Eat Dog, Slaves, Idles, Jax Jones, My Baby, Carl Craig, Tale of Us, Guy Gerber, Kolsch, Sevdaliza, Helena Hauff, DJ Tennis, Daniel Avery, Rødhåd, Ofenbach, Disciples, Burak Yeter, Madball, Brujeria, Mahmut Orhan, Slapshot, Asphyx, Bombers i mnoge druge.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.