PRIČALI SMO SA NAJVEĆIM FANOM GITARIJADE: Svake godine sa Fruške Gore motorom, zbog ovoga POMERAM DEČIJE ROĐENDANE! (FOTO)
Foto: Espreso.co.rs

FESTIVAL KOME SE RADUJU

PRIČALI SMO SA NAJVEĆIM FANOM GITARIJADE: Svake godine sa Fruške Gore motorom, zbog ovoga POMERAM DEČIJE ROĐENDANE! (FOTO)

Iako svako može platiti smeštaj u hotelu, ovim fruškogorcima „gušt“ je da kampuju tri dana, da upoznaju nove ljude i uživaju u prirodi i rok muzici

Objavljeno: 13:37h

Drugi dan zaječarske gitarijade protekao je suvo, sa mnogo manje blata, a sa mnogo više publike i energije. Jedan bajker sa nama je podelio priču zbog čega mu je ovaj festival bitan i kakvi su mu utisci povodom ovogodišnje gitarijade.

Šezdesetogodošnji fruškogorac dolazi na zaječarsku gitarijadu već punih 10 godina. Sa svojim prijateljima, u kožnim jaknama, Gitarijada je za njih bila rok muzika uz moto skup.

„Prvi put sam došao pre deset godina na moto skup. Nijednu godinu ne preskačem. Naš moto skup bio je uz gitarijadu i pre tri godine su to razdvojili. Koji je razlog, ne znam. Znam samo da mnogim bajkerima to umnogome otežava stvari, jer se opredeljuju samo za jedan od događaja.“

Iako svako može platiti smeštaj u hotelu, ovim fruškogorcima „gušt“ je da kampuju tri dana, da upoznaju nove ljude i uživaju u prirodi i rok muzici. Naš sagovornik, šezdesetogodišnjak, svake godine dolazi ovde i zbog lokacije i daljine puta.

„Vozimo se dugo, jer u tome uživamo. Dođemo čak od srede da zauzmemo kamp, ali ove godine smo zbog vremena došli u četvrtak. Promenili su opet lokaciju, nisu uspeli da navuku kamen, ali je, srećom, danas suvo, a očekujem da će sutra, poslednjeg dana, biti najbolje“, optimistično je dodao bajker.

Ponosno ističe da je ovo svetska organizacija i manifestacija. Pod tim misli prvenstveno na dugu tradiciju i čak 52. po redu gitarijadu koja se ovde održava. Kaže da se proces pripreme uvek zna: mesec dana se prati vremenska prognoza i bez obzira što je ove godine sve ukazivalo da će biti kiše i grmljavine, ništa ih nije sprečilo da dođu u Zaječar i budu ovde sva tri dana.

Bajkeri kampuju na zaječarskoj gitarijadi
Bajkeri kampuju na zaječarskoj gitarijadi foto: Espreso.co.rs

„Prošle godine mi je možda bilo najbolje zbog Bore Čorbe, on je naša preteča rokenrola. Mislim da je problem ove godine što je sve mnogo slabo medijski propraćeno. Mi koji znamo kada je gitarijada nije nam problem, ali mladim ljudima koji nisu dolazili treba reklama i učestalija najava. Po lokalnim pričama koje sam čuo, malo se tu sad i politika umešala. To je nedopustivo.

Mi smo u 8 sati jutros otišli do grada da slušamo malo rok muziku, jer je ovde od 4 do 8 ovde bio muk, bez muzike. Ne može tako da bude na jednoj gitarijadi.“

Za fruškogorske bajkere zaječarska gitarijada je tradicija i kolevka rokenrola. Na kraju je naš sagovornik priznao:

Gitarijada je za bajkere rok muzika uz moto skup
Gitarijada je za bajkere rok muzika uz moto skup foto: Espreso.co.rs

„Mi čekamo ovaj događaj cele godine. Ja planiram svoje vreme, svoj život. Dok su deca bila manja, pomerao sam dečije rođendane zbog gitarijade. Dolaziš na to, čekaš, ne može kiša da me spreči. Hoću da se budim i da ležem sa rok muzikom. To je suština ove gitarijade, tako da očekujem da će narednih godina biti bolje organizovano.“

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.